Heftig Eczeem bij baby

Hallo allemaal,

Mijn baby van 7 maanden heeft last van jeukend eczeem.
De huid ziet zeer droog schilferrig, en is verkleurd.
Van alles geprobeerd: hormoonzalf via de huisarts, cetamacrogol zalf, vaseline, bephanten, zemelenbad, parfumvrij

Heeft er iemand nog tips of ervaringen voor het behandelen van eczeem? Of de oorzaak?

567 x gelezen, 1

In Baby

reacties (13)


 • An1900

  Bedankt voor alle reacties!! Ga er zeker wat mee doen

 • Trotsemama2019

  Jaaa ik heb hier pas ook een topic over geopend. Ik ben inmiddels bij een homeopaat ervoor geweest en het is zo goed als weg!!! Hij had er sinds hij 3 a 4 maanden oud is last van en is nu 10 maanden. Daarnaast la roche posay lipikar baume om het te onderhouden. En ik geef nu ook Probiotica. Alles bij elkaar werkt super!

  Ik had ook alles al geprobeerd, behalve dit dus haha!

 • MarieAnn

  Paardenmelk, helpt o.a bij eczeem en allergie van koemelk.

  https://www.equilac.com/nl/

 • Eline579

  Door laten verwijzen! Mijn neefje heeft ook ontzettende eczeem en is nu met bijna 4 jaar door de dermatoloog naar een speciale eczeem verpleegkundige gestuurd. Eindelijk verbeterd het!

 • Jacqii

  Ik ben zelf voor heel veel voedingsmiddelen allergisch geweest met eczeem over mijn hele lijf. Wat bij mij hielp waren homeopathische middelen ter ondersteuning. Kreeg die als baby zijnde al. Uiteindelijk er overheen gegroeid. Je kunt eens een mesoloog ter consult vragen?

 • Grumble2.1

  Het komt vanuit de darmen dus je baby krijgt iets wat de darmen kapot maakt .. waarschijnlijk koemelk .. ondersteunen met probiotica en koemelk vrij

 • Jeetje1

  Hier een peuter die elk jaar zo rond dec/jan enorm veel last krijgt van eczeem. Smeren met hormoonzalf en vette zalf helpt rond die periode niet meer voldoende. Iom de huisarts zijn wij 3 maanden probiotica gaan geven en dat maakt hier een enorm verschil.

 • MamaRosali

  Dit kan heel goed koemelk zijn. Vraag aan de huisarts verwijzing voor de diëtiste. Kinderarts en cb blijven eeuwig roepen dat eczeem zonder spugen geen kma kan zijn. De diëtiste gaat er vaak serieuzer mee om. En ja, dat kost waarschijnlijk heel veel eisen bij de huisarts, maar gewoon doorzeuren en zeg: als ik geen gelijk heb, dan is het in ieder geval uitgesloten. Als je echt niks voor elkaar krijg, kan je geitenvoeding proberen. Bij ons werkte dat, maar niet de goedkopere van Kruidvat. Maar flesvoeding van 30 euro per bus is echt niet chill, dus smeek om een verwijzing naar de diëtiste. Bij de huisarts heb je meer kans dan bij het cb.

  En liever vandaag dan morgen. Want als de eerste verjaardag nadert, zeggen ze gewoon dat je dan kan gaan proberen met soja. En dan krijg je helemaal geen kans meer om pepti of neocate te proberen en vergoed te krijgen.

  Hier hetzelfde probleem gehad, met dat eczeem dat begon met flesvoeding, toen de bv stopte. Ook zo'n gedoe gehad bij het cb en huisarts. Je mag altijd een pb doen.

 • Grumble2.1

  Geen soja doen

 • Charliecharlie

  Heel vaak aanleg; komt van binnenuit, meestal vind je geen duidelijke allergie, hoewel allergische aanleg er wel mee te maken heeft.

  Vet houden, vet houden, vet houden, meerdere keren per dag; niet te vaak in bad of douche, als het niet hoeft niet met zeep. De hormoonzalf kan erbij, maar is alleen tijdelijk ter ondersteuning.

 • 3kids1dog

  Wat is de oorzaak van de eczeem? Als je de oorzaak niet wegneemt blijft eczeem bestaan.. Wanneer is het ontstaan? Krijgt je baby koemelk? Al eens koemelkvrij dieet geprobeerd voor 2 maanden? Denk hieraan omdat dat bij ons speelt vandaar. Krijgt je baby bepaalde medicijnen bijv? Ligt het daar bijv aan

 • An1900

  Ik heb wel een vermoeden dat het door koemelk komt. Omdat dit probleem ontstond na het stoppen van de borstvoeding. Volgens het consultatiebureau kon dit niet het geval zijn omdat ze geen symptomen behorend bij koemelkallergie heeft. Zoals spugen na een voeding. Hoe ben jij erachter gekomen dat jullie kindje niet tegen koemelk kan? En ben je op eigen initiatief gestart met koemelkvrij? En welke voeding gebruik je?

 • 3kids1dog

  Ik denk proberen waard. Wij hebben het zelf ontdekt en via orthomoleculaire arts daarna ook gehoord. Extreme krampen bij onze eerste, idem bij onze tweede maar die krijgt nu ook eczeem bij melksporen kwamen we na een paaseitje achter. Bij ons hielp nannycare op basis van geitenmelk maar kreeg hij niet dagelijks (gestopt met bv met 14mnd). Ik gaf dus koemelkvrije bv. Zelf alles gaan bekijken in de supermarkt en alles met melk nooit meer gekocht. Inmiddels hele gezin koemelkvrij.