10 weken zwanger

Hallo iedereen!
Vandaag ben ik 10 weken en 4 dagen zwanger.
Allemaal nog steeds onwerkelijk maar helemaal geweldig.
Ook al gaat dit alles gepaard met flink wat onzekerheden.
Afgelopen dinsdag vreselijk last van mijn buik. (Waarschijnlijk mijn darmen). De hele dag door super onzeker en verdrietig. Ook had ik last van bruin rode afscheiding (sorry voor de dames die dit niet willen weten).
Wat maakte ik mij zorgen. Dus toen ik voor de 2de keer de verloskundige belde mocht ik gelukkig de dag erna even naar Frummel kijken. Alles was gelukkig goed en Frummel was druk aan het zwaaien met zijn arme en benen. Ook vertelde de verloskundige dat je je baarmoeder moet vergelijken met een ballon. De eerste keer opblazen gaat moeizaam er zit nog weinig rek in. En dit kan flink zeer doen. Bij de 2de x of 3de x is dit minder.
Ze vertelde mij ook dat na 10 weken de kans op een miskraam al daalt naar een half procent. Ik ben dus erg opgelucht en blij.
In de ochtend heb ik dus af en toe last van mijn buik en van donkerbruine afscheiding soms met stolsels. (Nogmaals sorry voor de vieze praat). Dit hoort er dus gewoon bij. Zolang het niet helderrood is, de hele dag duurt en je de hele tijd last hebt van je buik is er niks aan de hand.
Vertrouw op je eigen lichaam. Ik vind dit zelf ook nog erg moeilijk en ik schrik ook iedere keer maar het komt allemaal goed.
Ik hoop dat ik wat zwangere dames hiermee heb gerust gesteld. Ik ben in Iedergeval weer even mij ei kwijt :)

Liefs!!

414 x gelezen, 1

reacties (3)


  • mesastamp

    Hier 13 weken vandaag en sinds dinsdag bloedverlies..gek word ik!! Maar.dins en woens voor een echo geweest..kindje doet het super en ze ziet geen bloed in de baarmoeder...maar toch...toch maak ik me gek

  • Amber-wil-zwanger-worden

    Snap ik helemaal, je maakt je dan toch zorgen omdat het bloed is. Probeer positief te blijven. Hoop dat het bloeden snel verdwijnt en wegblijft.