Echt een zware dag

Salaam alaykoum/ Hallo allemaal,

Van het weekend werd mn zoon goed ziek, koorts hese stem en en lamlendig. In de nacht toen ik wilde gaan slapen kwam hij in paniek en huilend naar ons toe dat hij niet kon ademen. Mijn man raakte in paniek en belde de HAP. Die zeiden dat het wel eens pseudokroep kon zijn, maar na even zitten ging het al iets beter dus we hoefden niet langs te komen.

Nou paar dagen later was hij zo goed als beter en werd mn oudste niet zo lekker, dacht eerst omdat ik zei dat we morgen echt weer naar school zouden gaan. Hij heeft geslapen en werd daarna met verhoging wakker. De rest van de middag heeft hij geslapen dus ik nam het serieus. In de middag werd hij echt niet lekker met pijn dus had hem een paracetamol gegeven waarna het beter ging. Vanochtend kwam ook hij in paniek naar me toe dat hij amper kon ademen, na even zitten ging het niet over maar aangezien zon pseudokroep aanval even kon duren maakte ik me niet direct zorgen. In de loop van de middag hoorde ik hem naar adem happen en kreeg opeens een naar gevoel.. heb de spoed gebelt en die zeiden dat we langs mochten komen. De arts in opleiding keek naar hem maar kon niet verklaren waar de kortademigheid vandaan kwam, hij deed echt moeite om adem te halen. Saturatie gaf 85 aan maar dat klopte niet, ze hebben gebelt met een aantal kinderartsen en we moesten naar het ziekenhuis komen.

We liepen langs huis en heb de kinderwagen gepakt want zag dat hij erg verzwakt was en wilde slapen. Eenmaal in het ziekenhuis kreeg hij een plakker om zn duim, die gaf het ook niet goed aan dus kreeg hij plakkers op zn borst. Er hebben 4 artsen naar hem gekeken maar ook zij konden geen oorzaak vinden van de zware ademhaling. Hij is bekend met allergieën dus ze dachten aan een astma of pollen aanval, of anders gewoon door een influenza virus. Hij kreeg paracetamol en iboprufen en ook nog een puffer. Het gaat nu redelijk maar wat een dag.. Lekker verwent met kipnuggets en patat want heb niks kunnen koken.

Hoop dat het snel beter zal gaan..

Wa salaam / Groetjes,

Amatullaah

1475 x gelezen, 3

reacties (14)


 • Denelientjes

  Owjee dat is idd erg schrikken! Een allergie kan zo van de een op de andere dag ineens verergeren. Had hij misschien iets gegeten toevallig? Hopelijk knapt hij snel op 🤞

 • Amatullaah

  Nee hij is wel bekend met allergieën maar uit zich niet zo, er komt nu ook slijm vrij bij het hoesten dus denk dat het toch een virus was. De puffer (zelfde als astma) werkt minimaal, wat ook weer reden geeft om niet te geloven dat het door een allergie komt..

 • oemmiee

  Allah shafi . ❤️ Hoe gaat t met je misselijkheid?

 • Amatullaah

  Ameen ja gaat ietsje beter maar nog niet weg helaas. Vanochtend bijna overgegeven weer.. alhamdoulillah

 • LiefsTess

  Ahh wat schrik je daar van he, ik hoop dat hij zich snel beter voelt😘

 • Hopeful2020

  Altijd schrikken hé als je kindje zo ziek is.. ben blij dat het al wat beter gaat, ghair Incha'Allah.

  Lekker verwennen en dat komt wel goed!

 • Assiral

  Och wat enorm schrikken zeg!

  Veel beterschap ❤️‍🩹

 • Dajael

  Ah wat naar!

  Het zou best kunnen onze oudste heeft ook weer last van pollen en normaalgesproken valt dat juist mee in het najaar.

  Hoe is het met jouw? Wordt de misselijkheid al minder? Zou je zo gegund zijn!!

 • Amatullaah

  Ja hij heeft dit nog nooit gehad.. dus verbaaste me wel. Bij schoonmoeder die een kat heeft (heel erg allergisch) ook geen last van zn luchtwegen, alleen niezen en ogen jeuken.

  Het gaat ietsje beter maar misselijkheid is nog steeds aanwezig, gelukkig hadden ze een toilet daar haha maar het was niet nodig. Hoop dat het deze dagen verdwijnt maar heel lief van je berichtje!

 • 123567

  Ik zeg niet dat het zo is, maar zou toch ineens de kat kunnen zijn. Een moeder van mijn leerling was nooit allergisch en hadden zelf 2 katten. Van een op andere dag een mega aanval door allergische reactie. Hebben haar ruim 15 min gereanimeerd en heeft maanden moeten revalideren. Is dat ze nog zo jong was (30) anders had ze het wrs niet overleeft zeiden de artsen. En dat allemaal doordat ze heel langzaam allergische reactie opgebouwd heeft die in 1x heel heftig werd.

  Hoop dat het niet iets is van jouw kinderen overkomt en dat bet inmiddels beter gaat met beide kinderen.

 • Sharon

  Agh beterschap vd kleine lieverd rustig aan jij

 • Amatullaah

  Dankjewel! Had je bericht per ongeluk verwijderd en geen tijd meer gehad om een bericht te sturen excuses

 • Sharon

  maak je niet druk! :-) berichtje kan je altijd sturen als je tijd hebt :D

 • Sharon

  maak je niet druk! :-) berichtje kan je altijd sturen als je tijd hebt :D