Gaan voor een 5e kindje ???

Goedenavond dames

Ik ben mama van 4 kindjes
Alleen nu slaat de twijfel toch toe voor een 5e kindje
Heel lang dacht ik mijn gezin is compleet
Maar toch kriebelt t weer stiekem
Zijn er hier nog meer dames die voor een 5e gaan?
En wanneer dachten jullie nu is Mn gezin compleet wil geen kindjes meer???

Me hoofd maakt overuren op moment

2236 x gelezen, 3

reacties (24)


 • mamaDDD

  Ik had dit na mijn 3de kindje ook heel hard. Ik wou zo graag nog een kindje. Nu ben ik echt blij dat ik dit niet gedaan heb en dat mijn vriend bij zijn standpunt van nee bleef. Ik heb ook geen kinderwens meer. Het doet me niks meer als iemand zwanger is en ik ben net meter geworden van een schattig meisje en het kriebelt nog steeds niet. Ik geniet echt van mijn groot wordende kinderen.

 • motherofchildren

  Jullie hebben een verlangen voor een kindje, dat is en blijft persoonlijk.

  Hier gaan we voor een zesde gezinslid, en dat heeft voor en nadelen maar 1 gevoel : liefde.

  Ouders kunnen zelf wel inschatten of het nog verantwoord of haalbaar is.

  Helaas weet ik zeker dat ik negatieve reacties krijg over een zesde kindje. Maar het zij zo. Ik spring een gat in de lucht als het mag gebeuren

 • mamavan4zonenen1dochter

  Onze 5e kan elk moment geboren worden. Ik denk dat wij op den duur met verstand moeten beslissen dat het genoeg is want ik wil er wel honderd.

 • Mama-van-5-wondertjes

  Heb er vier zwanger van de vijfde.dacht naar de vierde oh heb nog tijd als we toch voor een vijfde willen gaan.was troost natuurlijk dat nooit meer zwanger zou zijn.nooit geen baby.uiteindelijk waren we het eens vier genoeg.maar nu toch onverwachts zwanger van de vijfde.

 • Sam-d-j

  Hoi hoi ik heb er 4 en de 5e komt er niet mijn lichaam laat het niet meer toe bij de 4e anderhalf uur na bevalling flinke bloeding gehad en op de ok beland ze waren er net optijd bij en heb hele grote kans op herhaling dus durf het risico ook niet te nemen succes met jullie beslissing

 • ChaoticMomster

  Hier nu zwanger van mijn 5de.. 7de kindje in ons gezin ♡

 • B756

  Als je de ruimte hebt in je hoofd, hart, huis, tijd en financien, dan zou ik er voor gaan.

  Die kriebel gaat wel een keer weg hoor, hier was de kinderwens na drie kinderen echt vervuld. Geen gekriebel meer. Als dat bij jou nog niet het geval is, en je kunt er nog eentje bij hebben, wat houdt je dan tegen?

 • Shrimp

  Wij zijn in verwachting van de vijfde. We zien elk kindje als een zegen. Wij hebben geen “ eind getal” voor ons gezin . We bekijken het gewoon per kind. We geloven ook dat God voorziet. Als we er ineens een zorgenkind bij krijgen , geeft Hij kracht. Succes 😊

 • Bali

  Nou mooie god dan... hij voorziet hier al 8 jaar niet...

 • Shrimp

  De ellende in deze wereld is niet de schuld van God. Wij als mensen hebben hem in het begin de rug toegekeerd. Dood, ziekte is daardoor in de wereld gekomen . Ook ongewilde kinderloosheid. Je moet niet denken dat het ons altijd meegezeten heeft. Ik heb bv maar 1 oog om mee te kijken na een ongeluk, Mn ouders zijn gescheiden, Mn schoonvader zit in een rolstoel en gaat een lijdensweg nu, vrienden die een baby verloren hebben. Dit zijn geen “ straffen” van God. Het is de gebrokenheid van de wereld . Waarom Hij soms geneest, gebeden verhoort en soms niet. Als ik dat wist, was ik God. Ik snap je boosheid als je er niks mee hebt en al 8 jaar wacht. Maar toch vind ik steun en liefde bij Hem. Misschien kun je eens dit liedje luisteren. Deze dame is dit voorjaar gestorven als jonge moeder aan kanker. Daar zingt ze over. Maar je kunt het toepassen op ander leed wat je overkomt . En het ene leed is niet te vergelijken met het andere. Waarschijnlijk zou je graag je oog inleveren voor een baby. Dat zou ik ook doen. Sterkte ❤️

  https://m.youtube.com/watch?v=Rnow8WuGH00&list=RDEMzAJ4XW5dGS_2-OHUnxUcaA&index=4

 • Florien84

  Ik heb een andere mening. Als je echt een wens heb, dan zou ik er voor gaan. Een wens voor een tweede, derde kan net zo sterk zijn als voor een eerste.

 • Yune

  Kijk, als je het financieel, mentaal en qua lichaam aankan, Ja, doen. Maar denk ook even aan de stabiliteit van je gezin op dit moment. Je hebt nu 4 gezonde kinderen, die het goed doen. Wat voor een extra toegevoegde waarde zou een 5de kindje hebben ten opzichte van je gezin? Zoals Tredde zegt, zo'n kriebeltje voor nog een kindje blijf je houden ongeacht de hoeveelheid kinderen.

  Is de kriebel er dan puur voor om nog een keer een zwangerschap mee te maken? of juist de babytijd? Als 't een zwangerschap betreft, zou je ook nog kunnen kiezen om een draagmoeder te zijn voor een stel die geen kinderen kan krijgen, of voor 2 mannen die een draagmoeder zoeken. Daarmee beleef je samen met hun nog eens een zwangerschap, zonder de zorgen daarna. Uiteraard kan je in overleg altijd betrokken blijven bij het leven van dat kindje.

  Doe uiteindelijk waar jij en je partner (en kids) goed bij voelen, als dat een 5de kindje is... ga ervoor. Maar doe 't alleen als je er echt 100% achter staat.

 • B756

  De toegevoegde waarde? Je gaat niet voor een volgend kindje omdat je huidige kroost nog niet 'voldoet' ofzo. Een wens voor een volgend kindje is net als de wens voor een eerste kindje. Als je de wens hebt, dan heb je de ruimte in je hart om van nog een kindje te houden, of dat nou de 1e, 2e of 5e is.

 • MamaJL

  Eens. Dat is precies waarom het net zo ellendig is wanneer een 3e, 4e of 5e zwangerschap uitblijft, als een eerste.

 • Florien84

  Helemaal mee eens. Elk kindje is een verrijking. Vind het een hele aparte beredenering.

 • MNAZ

  Ik vind dat jij híer heel makkelijk over denkt....voor een zwangerschap kiezen puur vanwege het gevoel zwanger te zijn vind ik heel egoïstisch en daarna je kind aan een ander geven alsof het een tas is😖.

  Sorry maar ik vind dit maar een rare advies(vaker gelezen dat je dit adviseert)

 • Yune

  Tja, zoveel mensen zoveel meningen. Als zij er achter staat voor een 5de dan moet ze dat doen, dat staat ook in mijn reactie. Ik bedoel er verder niets mee. Dan kan je treddes reactie ook 'naar' vinden.

  Ik heb wel ergere reacties op BB gelezen

 • Yune

  Ik wil hierin nog even een aanvulling bijzetten. Wat is er raar aan mijn advies? Als bijvoorbeeld je gezin compleet is, en je hebt verder geen kinderwens meer, wat is er dan mooier dan je gezonde lichaam ter beschikking te stellen voor een stel (man vrouw, of man man) om hun te helpen op weg naar hun eigen kindje? (Kijk maar eens op de wenspapa site) er is geen grotere vorm van naastenliefde dan dat lijkt mij?

  Zij vraagt een mening, ik geef mijn idee, suggestie, en wat ze er mee doet moet ze zelf weten, zolang zij en haar gezin er achter staan.

 • B756

  Ik reageer hier omdat het onderaan het draadje niet meer kan. Wat er in mijn ogen 'raar' is aan je advies, is dat dit geen onderwerp is waar je zo nuchter over kunt zijn. Zin in zwanger zijn? Dan word je toch even draagmoeder... Los van dat zoiets een enorme stap is die je echt niet maakt omdat je zwanger zijn zo leuk vindt, heeft het helemaal niets te maken met een eigen kinderwens. Juíst als je een eigen kinderwens hebt, is het niet te doen om draagmoeder te zijn, dan moet je na de zwangerschap dat kindje overdragen terwijl je zelf een kindje wilde. Ze vraagt of ze wel of niet haar kinderwens moet vervullen en jij zegt: draag een kind maar geef het weg. Dat maakt het een raar advies.

 • Florien84

  Het is raar omdat je het over toegevoegde waarde hebt, alsnog het om een kledingstuk gaat. De toegevoegde waarde van een 5e kindje is hetzelfde als dat jij nu ook zwanger bent. Je kiest toch voor een kindje on dat je dat wilt, of het nu je eerste of je honderdste is. En dan maar draagmoeder worden, dat is echt wel heel simpel gedacht.

 • Yune

  Ok, jullie hebben gelijk, ik had het anders moeten formuleren. Mijn excuus bij deze.

 • MNAZ

  Precies mijn punt

 • Marj0lein

  Gezien de reacties hieronder verkeerd geformuleerd, maar ik snap je advies wel hoor!! Ik heb dit namelijk zelf gedacht over mn eigen gezin.. wil ik zwanger zijn? Wil ik dat kindje juist? Waarom kriebelt het nog? Kan ik idd andere helpen ipv een eigen kindje krijgen? Dit zijn toch vragen om er achter te komen of je compleet bent ja of nee.. ik heb ze iig wel allemaal overdacht!