Ervaringen leerlingenvervoer

Zijn hier ervaringen met kinderen die met taxivervoer naar school gaan? Hier komt er een switch van school en die school zit op 30-40 min rijden. Andere kinderen gaan naar andere opvang/ basisschool. Combineren met een ouder en een auto is niet mogelijk. Mn moederhart wil niet aan taxivervoer.. maar praktisch gezien en ook voor de andere kinderen die anders veel heen en weer mee moeten (lees 2 uur per dag minimaal)...

1126 x gelezen, 2

reacties (19)


 • Caroline27

  Mijn dochter gaat met een taxi en wat ik vervelend vond dat ze telkens steeds andere taxi had of weer te laat werd opgehaald. Maar nu heeft weer vaste chauffeur en gaat het goed maar zitten 2 jongens bij zijn brutaal en chauffeur heb daar geen macht over en mij dochter hoor echt allenmaal slechte dingen van zo als kut kind ik zeg tegen mij dochter wil dit thuis niet horen. Maar ik heb geen keus ze moet wel met de taxi maar in taxi is vaak veel gedoe en soms gaat weer een tijd goed. Maar het lig er ook aan in welke groep ze in taxi zitten en welke kinderen.

 • 3kids1dog

  Ja daar zit zeker wat “angst” bij me.. hopelijk gast het bij jullie een poos weer wat beter dan!

 • Rupsje1995

  Qua vervoer zelf/chauffeurs/leerlingen onderling ken ik geen negatieve verhalen. Alleen de planning is echt bagger! Maar dat kan ook liggen aan het bedrijf, hoewel personeelstekort wel een ding is in deze branche.

 • 3kids1dog

  Ohja daar had ik ook nog niet aangedacht, dank!

 • MaaikeT2

  Tot nu toe alleen maar positieve ervaringen. Mijn jongste ging door noodzaak vanaf de eerste dag op de kleuterschool met de taxi en ik kon niet mee om zijn handje vast te houden. De allerliefste taxichauffeurs brachten hem elke dag naar de klas en haalden hem bij de deur van de school weer op.

  Na enkele jaren draaide het om en ging mijn oudste met de taxi. Eerst naar een school in de buurt, inmiddels naar een school 45 minuten met de taxi bij ons vandaan. Nog steeds superfijn!

  Zoek wel even uit of je er recht op hebt, dat is bij iedere gemeente net weer even anders qua regels etc.

 • 3kids1dog

  Dankjewel ja we komen alleen in aanmerking als er genoeg kinderen zijn voor vervoer en we niet zelf kunnen rijden. Neefje kreeg vergoeding afgelopen jaren naar die school omdat er te weinig llnen waren. Onze aanvraag delen we met een vriendje dus wie weet..

 • Bosco

  Ik heb zelf op een sbo gewerkt. Aan het begin van het schooljaar opstartproblemen. En bij nieuwe chauffeurs nog weleens wat verbeterpunten. De meeste taxi's gaan goed, soms zit er een leerling in die wat extra aandacht nodig hebben. De overdrachten zijn kort, maar vaak gezellig en krachtig. Dat geeft voor de kinderen in de taxi al een fijn gevoel.

 • 3kids1dog

  Dankjewel fijn dit te weten!

 • Nog-even!

  Het hangt erg van het bedrijf en de chauffeur af. Onze zoon heeft het altijd prima gevonden.

 • 3kids1dog

  Ja dat realiseer ik me ook. We weten nog niet of ze vanuit ons dorp het al rijdende busje naar SO willen inzetten. Een combinatie met de mytylschool zou prima zijn. Echter is er ook een school voor leerlingen met zware gedragsproblemen.. onze zoon daarbij zetten zou voor hem veeel te heftig zijn. Wachten dat dus ook even af voor we een keuze maken. Bedankt voor het meedenken!

 • Nog-even!

  Hier worden kinderen bij elkaar geplaatst die matchen... Onze gemeente heeft een fijne ambtenaar, die echt meedenkt en het busbedrijf aanspreekt wanneer het fout gaat. Misschien kun je er eens over praten met degene die in jouw gemeente over het leerlingenvervoer gaat? Welk taxibedrijf doet het leerlingenvervoer in jouw buurt?

 • MaaikeT2

  Ik sluit me aan bij Nog-even! Ga in gesprek.

 • 3kids1dog

  Geen idee wie hier rijdt, de ambtenaar in functie werkt alleen vrijdags voor lln vervoer en was vandaag vrij.. Hopelijk belt ze ons zsm terug

 • MamaItalia

  Ik ging zelf vanaf mijn 6de iedere dag met de bus naar school (40 minuten heen, 40 terug) en ben nooit jaloers geweest op mijn klasgenoten die door ouders werden gebracht/opgehaald. Het is helaas veel puzzelen als je meer dan 1 kind hebt. Maar ik zie echt niets negatiefs aan taxivervoer

 • 3kids1dog

  Wat fijn te weten dat je het niet als iets negatiefs hebt ervaren, dankjewel voor het delen!

 • Eenwondertje

  Ik heb 2 die naar een sbo gaan. Ze zijn gek op de taxi chauffeur en rennen naar de taxi. Ze hebben ook taxivriendjes en krijg hele verhalen over wat ze onderweg meemaken. In begin vonden ze t spannend maar is helemaal goed gekomen

 • 3kids1dog

  Dankjewel en wat fijn dat get zo uitgepakt heeft!

 • Druif89

  Geen ervaring als ouder, maar ik werk op een plek waar kinderen met taxi vervoer komen. Sommige ouders kiezen ook voor deels taxi vervoer. Bijvoorbeeld zelf brengen en met de taxi naar huis, of 'n vaste dag dat ze zelf brengen en halen. Zo kun je toch voor je kind op het schoolplein staan 😉

 • 3kids1dog

  Ja dat klopt zeker, alleen zal het dan nog 4 dagen taxi zijn en alleen de afspreekdag niet met de taxi (anders is de belasting voor de andere twee die mee moeten alsnog hoog en moeten dan nog beiden aan een school staan smorgens en smiddags wat lastig is met werktijden)