Zwemles vanaf 1 jaar kan aantal kinderen dat verdrinkt terugdringen

Zwemles vanaf 1 jaar kan aantal kinderen dat verdrinkt terugdringen

Heb je weleens met je baby aan babyzwemles gedaan? Dan weet je dat dat niet heel veel meer is dan wat gespetter en een hoop gekraai. Toch pleiten experts ervoor om kinderen vanaf zeer jonge leeftijd zwemles te geven om het aantal kinderen dat door verdrinking overlijdt terug te dringen.

Verdrinking is in Europa, als het gaat om ongevallen met kinderen tot negentien jaar, op een tweede plaats na verkeersongevallen, met meer dan 5.000 sterfgevallen per jaar. Vooral kinderen tot vijf jaar vormen een groot risico. Zo kan een kind al in een paar centimeter water verdrinken.

Lees ook:
Misschien handig om je peuter te leren: overlevingszwemmen

Zwemles vanaf 1 jaar

Ook in de Verenigde Staten staat verdrinking op een tweede plaats als het gaat om overleden kinderen door ongevallen. Daarom pleiten Amerikaanse opvoedkundigen voor zwemles vanaf 1 jaar, meldt HuffingtonPost. Volgens hen kan dat het aantal sterfgevallen onder kinderen door verdrinking drastisch terugdringen.

Dr. Linda Quan: “Uit onderzoek blijkt dat zwemlessen al effect hebben als kinderen rond hun eerste ermee beginnen. Het kan het aantal kinderen dat door verdrinking omkomt, laten dalen.”

Wat vind jij ervan om je kind op 1-jarige leeftijd zwemlessen te laten volgen?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50