Zweedse koning Gustaf besluit kleinkinderen te ontdoen van koninklijke titel

Zweedse koning Gustaf besluit kleinkinderen te ontdoen van koninklijke titel

De Zweedse koning Carl Gustaf heeft maar liefst 7 kleinkinderen waarvan 5 niet langer tot het koninklijk huis behoren. De kinderen van prins Carl Philip en prinses Madeleine blijven uiteraard wel lid van de koninklijke familie, alleen worden zij niet meer als zodanig aangesproken.

Dit was een besluit van de koning om de kinderen meer vrijheid te geven. Zij hoeven wanneer zij zijn opgegroeid geen officiële taken uit te voeren. Het geeft hen meer privacy en meer vrijheid voor hun eigen carrière.

Het gaat om de kinderen van Prinses Madeleine: prins Alexander (3) en prins Gabriel (2), de zonen van Carl Philip en om prinses Leonore (5), prins Nicolas (4) en prinses Adrienne (1). Het besluit geldt dus niet voor de kinderen van kroonprinses Victoria: prinses Estelle (7) en prins Oscar (3).

Wat vinden jullie van deze beslissing?

Inga Stoit is online redacteur bij BabyBytes. In haar vrije tijd doet zij veel aan sporten, koken, yoga en ze is gek op lange wandelingen met haar hondjes. Volg Inga ook op Instagram!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


  • soccer-mom

    Moeten we er wat van vinden dan? Dit bepaalt de Koning toch gewoon zelf? Ik heb daar als niet Zweeds staatsburger niets van te vinden.

  • Barbamammie79

    Prima hoor.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50