Zwangerschapscravings en -aversies: alles wat je wilt (w)eten

Zwangerschapscravings en -aversies: alles wat je wilt (w)eten

Alle vrouwen die op dit moment zwanger zijn of wel eens zwanger zijn geweest, zijn vast bekend met zwangerschapcravings en -aversies. Die onstilbare zin in iets specifieks en nergens anders aan kunnen denken en dingen afschuwelijk vinden die je vroeger heerlijk vond. Het is een fenomeen dat bekend is zwangerschapscommunity, maar wat is het nou eigenlijk? 

Een zwangerschapscraving betekent voor een zwangere vrouw dat zij specifiek een geur of smaak wil en nergens anders meer zin in heeft. Deze hunkering naar eten begint vaak al in het eerste trimester. Het kan namelijk al voorkomen na 5 weken zwangerschap! Deze verlangens of eetbuien gaan namelijk (vermoedelijk) gepaard met de toename van zwangerschapshormonen. In het tweede trimester van je zwangerschap, na de 13e week, is er een grote kans dat deze cravings sterker worden. Het is daarom prima om je over te geven aan deze eetbuien, want je eet voor 2! Pak vooral die bak ijs of augurken erbij en stil je honger, maar maak het ook niet te gek, want die zwangerschapskilo's wil je ook weer kwijtraken. 

TikTok 

Op TikTok is het een heuse trend om als niet-zwanger persoon deze gekke combinaties te proeven. 18-jarige TikToker @miachalliner heeft zelfs een afspeellijst waarin zij proeft wat zwangere vrouwen eten en er zitten hele gekke combinaties tussen. De combinaties kunnen in veel gevallen niet gekker worden. Wat dacht je bijvoorbeeld van vanille-ijs met chilisaus of augurken met slagroom? Krijg je al trek? Deze afspeellijst bevat 23 video's en het is echt het kijken waard!

@miachalliner

PREGNANCY CRAVINGS are back and better than ever What next??? wearing my earrings from my new collection (link in bio)

original sound - Adam Wright
 

TikToker en moeder @MadalinePompeii is zwanger van haar tweede kind en deelt haar enthousiasme over haar cravings op TikTok. In een video geplaatst op 16 december 2022 met wel 8 miljoen views en 1,3 miljoen likes, deelt ze de combinaties waar zij naar hunkert en er zitten aparte combinaties tussen! 

Bekijk de video hier!

 

@madalinepompeii My current pregnancy cravings got my breath KICKIN but they’re so good FOR WHAT. #pregnancycravings #weirdcombos original sound - Madaline Pompeii

Wat was jouw zwangerschapscraving?

Lees ook

BabyBytes Forum - wat waren jouw cravings tijdens de zwangerschap?
Rare zwangerschapscravings van beroemde moeders

 

 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50