Zwangere deelt trofee uit aan man die voor haar opstaat

Zwangere deelt trofee uit aan man die voor haar opstaat

Eén van de dingen waar mijn ouders vroeger altijd op hamerden, was dat ze vonden dat ik op moest staan voor ouderen en zwangeren als ik met het openbaar vervoer naar mijn middelbare school ging. Maar blijkbaar geniet niet iedereen die opvoeding, want ik hoor veel vriendinnen klagen over het feit dat niemand voor ze opstaat in de bus, trein of tram. Blijkbaar is het aan de overkant van de oceaan ook niet vanzelfsprekend dat je opstaat voor zwangeren in de metro, want New Yorkse ontwerpster Yvonne Lin (38) heeft twee hele zwangerschappen moeten wachten tot er iemand voor haar op ging staan. 

Yvonne kwam op het idee om een trofee te laten maken toen er gedurende anderhalve zwangerschap geen enkele man voor haar was opgestaan in de metro. Volgens haar heeft het te maken met het feit dat mannen niet weten hoe het voelt om zwanger te zijn, en dat ze daarom geen inschatting kunnen maken van hoe zwaar het is om een volgroeide foetus op je heupen te hebben rusten. Bovendien kijkt iedereen tegenwoordig voornamelijk naar z'n telefoon in het OV, dus de meeste mensen hebben het niet eens dóór als je met je bolle buik moet staan. 

#1 Decent Dude

In plaats van publiekelijk mannen door het slijk halen, leek het haar leuk om juist een prijs uit te reiken aan de eerste man die voor haar op zou staan. Het werd de 34-jarige Ricky Barksdale, een stuntman en veteraan. '#1 fatsoenlijke vent' staat er op de trofee. En verder: 'Eerste man die zijn plekje in de metro afstaat aan een zwangere vrouw tijdens twee hele zwangerschappen'. 

Ricky, zelf vader van twee kinderen, was verbaasd met zijn prijs: "Toen Yvonne zei dat ze 'iets voor me had', nadat ik voor haar was opgestaan, verwachtte ik een visitekaartje of iets dergelijks."

Het bericht van de trofee ging al snel viral en het verbaast Ricky hoeveel vrouwen dit herkennen. Hij hoopt dat het anderen inspireert om inderdaad op te letten en zwangeren waar mogelijk een handje te helpen. 

Bron

Tags: Zwanger, Zwaar,

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

2 leden zijn nu online
Aanmelden