Zwanger worden? Vermijd fastfood

Zwanger worden? Vermijd fastfood

Als je zwanger wilt worden dan is er een hele lijst van dingen die je beter kunt vermijden. Zo zijn alcohol en sigaretten niet echt bevorderlijk om zwanger te worden. Nu kun je fastfood ook aan dat lijstje toevoegen.

Uit onderzoek is gebleken dat fastfood een negatieve invloed kan hebben op het zwanger worden. Verloskundigen hebben zo’n 5.500 vrouwen uit Australië, Nieuw-Zeeland, Groot-Brittannië en Ierland ondervraagd die voor de eerste keer zwanger waren. Het bleek dat bij vrouwen die vier keer per week of vaker fastfood eten, het gemiddeld een maand langer duurt om zwanger te worden dan bij vrouwen die zelden of nooit fastfood eten.

Lees ook:
Zwanger worden? Zo kun je jezelf en je partner voorbereiden

Sneller zwanger

Hoofdonderzoeker Claire Roberts: “Uit de resultaten komt naar voren dat een gezond dieet met fruit en het minimale aan fastfood de vruchtbaarheid bevordert waardoor je sneller zwanger wordt.”

Als er gesproken wordt over fastfood, dan bedoelen de onderzoekers fastfood dat van een restaurant(keten) afkomstig is, Dus het gaat niet om bijvoorbeeld hamburgers, patat, pizza of kipnuggets die je thuis maakt. Kun je toch nog een beetje de boel bedotten…

Bron: TheBump.com

Chantal is voormalig online redacteur bij BabyBytes.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009).

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50