Zwanger van de tweede deel 2: vergelijking

Zwanger van de tweede deel 2: vergelijking

Vorige keer schreef ik over hoe een tweede zwangerschap anders is. Maar nu ik een flink eind op weg ben, ontdek ik ook zoveel dingen die herkenbaar zijn en hetzelfde als de eerste zwangerschap. Blijkbaar hoort dit gewoon bij mij en zwanger zijn of misschien wel bij alle zwangere vrouwen.

1. 9 maanden boek

Ik hou weer een 9 maanden boek bij. Het is dan wel een andere, met andere vragen en indeling en ook zijn de onderdelen tweewekelijks in plaats van wekelijks. Ik vind het toch weer belangrijk en leuk om vast te leggen hoe mijn zwangerschap verloopt. Mijn vorige boek pak ik er ook regelmatig bij om te vergelijken. Waardoor ik erg blij ben dat ik het de vorige keer zo netjes bijhield.

2. Babykamer

Ik mag weer een babykamer inrichten en kan hier mijn nesteldrang op bot vieren. Dat is het voordeel van ondertussen verhuisd zijn en een ander geslacht kindje krijgen.

Lees alles blogs van Krista

3. Brandend maagzuur

Lang hoopte ik dat het niet zo komen, maar het komt brandend omhoog in mijn slokdarm; maagzuur. Het schijnt een heel veel voorkomende klacht te zijn, waar ik dus wederom niet aan ontkom. Een bakerpraatje dat dit betekent dat de baby (veel) haar heeft, kan ik hopelijk bevestigen na de geboorte. Voor nu eet ik me scheel aan vanillevla en Rennies.

4. Weinig klachten

Verder heb ik wederom weinig klachten. Ik ben niet misselijk geweest en gelukkig zijn er net als vorige keer maar weinig lichamelijke ongemakken. Maar ik ben er nog niet….

5. Alles willen weten

Ik wil alles weten over zwangerschap en baby’s. Ik verslind tijdschriften en websites over het onderwerp en heb weer een app op mijn telefoon die me dagelijks informatie geeft. Hoewel het grootste deel al bekend is, ben ik toch in ruim drie jaar tijd nog veel vergeten. Bovendien vind ik het gewoon erg leuk om zo ook aandacht aan deze zwangerschap en baby te geven en goed voorbereid te zijn op wat er komen gaat.

6. Haar

Mijn haar is maar één keer eerder zo zacht en vol geweest; bij de vorige zwangerschap. Het lijkt niet vet te kunnen worden. Ik moet mezelf eraan blijven herinneren dat ik het wel blijf wassen.

7. Trots

Ook al heb ik het al eerder meegemaakt en gevoeld; Bij elke beweging van de baby en elke echo heb ik een onbeschrijfelijk gevoel van trots. Ook al heb ik het levende bewijs door het huis rennen, het blijft toch een wonder dat mijn lichaam een prachtig wezentje aan het maken is.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Krista woont samen met Marco, zoon Kay (2015), dochter Minte (2019) en hond Chico in een huis aan de rand van het bos.  Ze werkt als Senior adviseur Huisvesting bij een zorginstelling. In haar vrije tijd schrijft zij graag zo veel en divers mogelijk; zowel boeken, als korte verhalen en leuke stukjes over het moederschap, kijk maar op kristavanderhulst.nl. Dansen is ook een grote hobby van haar evenals zwemmen, lezen, series kijken en wandelen door het bos. Krista is verslaafd aan lipbalsem, chocola en knuffelen met haar kinderen.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50