Zo ziet borstvoeding er onder een microscoop uit!

Zo ziet borstvoeding er onder een microscoop uit!

Een video van een druppeltje moedermelk onder de microscoop toont hoe bijzonder en uniek dit is. De Amerikaanse Jansen Howard maakte en deelde de unieke beelden omdat ze zelf zo onder de indruk was van wat zij "het vloeibare goud" noemt.

Viraal

"Dit is moedermelk in beweging", aldus de moeder van een dochtertje van elf maanden. "Dankzij mijn vader die dagelijks als laborant bloed onder de microscoop bestudeert, kon ik het mirakel van borstvoeding vastleggen. Moedermelk is perfect op maat gemaakt van wat mijn baby op dat moment nodig heeft", schreef de moeder op Facebook. De video werd intussen al meer dan 1,4 miljoen keer bekeken. 

Continu in verandering 

Aan de nieuwswebsite The Huffington Post vertelde Jansen dat ze de video maakte toen haar dochtertje ziek was en waarom dat zo belangrijk was. "Ik had gehoord dat borstvoeding constant van samenstelling verandert. Afhankelijk van wat je kind op dat moment nodig heeft, veranderen de verhoudingen van actieve bestanddelen. Als je baby ziek is bijvoorbeeld, dan zitten er bijvoorbeeld meer antilichamen in om het immuunsysteem sterker te maken." 

Gevecht tegen kanker

"Mijn moeder vecht momenteel tegen kanker, dus kijken we met heel de familie regelmatig naar haar bloed onder de microscoop om de aantallen van haar witte bloedcellen op te volgen. "Toen ik in een artikel las dat één druppeltje borstvoeding tot een miljoen witte bloedcellen kan bevatten, wilde ik dat met mijn eigen ogen zien. Mijn familie en ik waren allemaal onder de indruk van hoe mooi het was." De moeder deelde het filmpje op borstvoedingsgroepen op Facebook, en zo gingen de beelden al snel viraal. 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • bo1988

    Wauw! Zo bijzonder!

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

11 leden zijn nu online
Aanmelden