Zo overleef je de zomerhitte tijdens de zwangerschap

Zo overleef je de zomerhitte tijdens de zwangerschap

Zomerzwangerschappen zijn niet het meest comfortabel. Je voelt je al een opgeblazen olifant en dan komen er ook nog eens hoge temperaturen, een klamme lucht en zon bij kijken. Zo maak je het jezelf toch nog een beetje gemakkelijk.

Lekker in het zwembad

Zoek verkoeling in het zwembad, want niks is verfrissender dan een plons. Geen zwembad in de buurt of geen zin om de deur uit te gaan? Blaas ouderwets een kinderbadje op en probeer ga daar lekker in.

Plantenspuit

Geen tijd om een frisse duik te nemen? Vul een plantenspuit met water en zet deze in de koelkast. Je kunt gedurende de dag lekker een mist van koud water op jezelf sprayen. Heerlijk verkoelend.

Voeten omhoog

Als je voeten nog niet opgezwollen waren, dan gebeurt dat wel met het warme weer. Probeer daarom zoveel mogelijk met de pootjes omhoog te zitten. Minstens een paar keer per dag, zodat het vocht wat wegzakt.

Lees ook:
16 tekenen dat je helemaal klaar bent met je zwangerschap

Draag een buikband

Voor sommige (niet zwangere) mensen is het al vermoeiend om zich voort te bewegen in de hitte en jij sleept ook nog een buik mee. Verminder de druk op je onderbuik en rug een beetje door een buikband te dragen.

Slaap

Het warme weer is vermoeiend, je lichaam moet hard werken om koel te blijven. Doe dus lekker extra veel dutjes als je daar zin in hebt.

Eet licht

Geen makkelijke opgave als je nou net een chocolade, patat en taart craving hebt, maar probeer licht te eten. Maak een lekkere fruitsalade met waterrijk fruit. Of kies voor groentesnacks, zoals paprika met tzatzikidip of worteltjes met hummus.

Hoe zoek jij verkoeling in de zomermaanden?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Laura Saija was online redacteur bij BabyBytes. Ze woont samen met haar vriend Toby, hun peuter Rosie (december 2017) en dreumes Norah (oktober 2019) en baby Hunter (mei 2021). In haar dagelijkse leven probeert ze een balans te vinden tussen het moederschap, haar relatie, vriendinnen én carrière. Volg Laura ook op Instagram.

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • Shrimp

    Ik ben veel binnen.. Ik hou niet van zwemmen of in het water zitten. Ik sta ook vroeg op; uur of 530 . Dan kunnen de ramen en deuren nog open en is het huishoudelijk werk nog een beetje te doen

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50