Zo maak je van je zwangerschap een mooie herinnering!

Zo maak je van je zwangerschap een mooie herinnering!

Je zwangerschap, die ga je toch niet vergeten! Hoe bijzonder het ook is, na een lange tijd worden het toch vaak vage herinneringen. Deze twaalf manieren zijn een leuk aandenken aan je zwangerschap, die je voor altijd kunt koesteren.

Belly painting

Een buikschildering kan heel leuk en lollig zijn, maar ook persoonlijk zijn. Het is maar net wat je zelf liever wilt. Dit kan je bijvoorbeeld doen tijdens je babyshower maar ook gewoon als leuke activiteit. Je kunt een buikschildering door een professional laten maken of je doet het zelf.

Doos met herinneringen

Alles wat je herinnert aan je zwangerschap stop je in de tijdscapsule. De echofoto, een leuke brief, het geboortekaartje, een geur die je lekker vond en/of het eerste kledingstuk van je baby. Deze doos bewaar je en kun je één keer in de zoveel tijd openmaken of echt wachten tot een speciaal moment.

Zwangerschapsfotoshoot

Tijdens een zwangerschapsfotoshoot worden er mooie professionele foto’s van jou en je zwangere buik gemaakt. Een prachtig aandenken. Een goed moment daarvoor is als je zeven maanden zwanger bent. Je hebt een mooie grote buik, maar de buik is nog niet te zwaar.

Timelapse

De timelapse kent iedereen wel, wat als je dit maakt van je buik? Alle weken in één minuut. 38 weken in 38 seconden. Je kan elke dag een foto maken, deze achter elkaar plakken, en daar komt dan een kort filmpje van de groei van je buik uit. Het is leuk om dan dezelfde houding en dezelfde achtergrond te hebben gedurende het filmpje.

Portrettekening

Wil je een leuke herinnering aan je zwangerschap? Dan kun je een portrettekening laten maken. Je kunt dan een foto insturen van jou alleen, maar ook met je kinderen en/of partner.  Daar kun je dan een geïllustreerd portret van laten maken en ergens mooi neerzetten of ophangen.

Brief schrijven voor je baby en partner

Dit kan je elke maand volhouden maar ook wanneer jij iets nieuws te vertellen hebt. Het hoeft geen lange brief te zijn maar gewoon wat leuke dingen om te vertellen aan de toekomstige baby en/of partner. Zo kan je er je emoties of kwaaltjes in kwijt die jij hebt gehad tijdens de zwangerschap.

Giet je buik in gips

Een gipsafdruk van je buik maken is een leuke activiteit om te doen. Je kan er iemand voor inhuren maar je kunt het ook zelf doen. Het goede moment is rond de 34 weken. Je zit namelijk een half uur tot uur stil en de buik zit nog niet te erg in de weg. 

3D-beeldje

Als je een gipsbuik te groot vindt kan je ook een 3D-beeldje laten maken. Dit kan bijvoorbeeld bij de 3D Bar. Daar maken ze door middel van een 3D scanner een scan van jouw lichaam en wordt het beeldje uiteindelijk laagje voor laagje uitgeprint. 

Pretecho

De pretecho, het woord zegt het eigenlijk al: geen medische echo maar een echo voor de lol. Tot ongeveer 22 weken is je baby in één beeld te krijgen op de echo. In een pretecho kun je duidelijke gezichtsvormen zien en soms zelfs zien dat de baby gaapt, grijnst en/of zwaait. 

Muziek

Als allerlaatste muziek. Liedjes kunnen een gevoel oproepen. Je kunt een playlist maken tijdens je zwangerschap. Een lijst met liedjes die op het moment van je zwangerschap hits waren of muziek die jij echt grijs hebt gedraaid tijdens je zwangerschap.

Buikfoto’s

Wil je er iets minder tijd in steken, dan is dit wat makkelijker. Zo heb je wel leuke foto’s van je buik maar op een andere manier. Fotografeer elke week je buik en maak hier een grote collage van op chronologische volgorde. Je kan dan een foto maken van bovenaf of de zijkant zodat je goed ziet hoe de buik groeit. Daarnaast kan je op het forum van BabyBytes je eigen foto's en blogs plaatsen.

Zwangerschapsdagboek

Schrijf elke dag een leuk verhaal. Het hoeft maar een paar regels lang te zijn, bijvoorbeeld over dingen die je die dag hebt meegemaakt. Je kan dan denken aan een droom, je hormonale stemmingswisselingen of het moederschap in het algemeen. Neem een kijkje op het forum voor ervaringen van andere: vanaf wanneer zwangerschapsdagboek bijhouden?

Je kan ook zelf op het forum blogs bijhouden over je zwangerschap, waar je foto's van je buik kunt plaatsen of delen met andere forumleden.

Lees ook

Leuk om te doen: zwangerschapsdagboek bijhouden
Leuk idee: fotograaf maakt foto's van newborns in gipsbuik

Bron: Buikbeeld.nl
Oudersvannu.nl
Beeld: Pixabay.com

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50