Zo maak je je relatie babyproof

Zo maak je je relatie babyproof

Samen een kast in elkaar zetten of een huis verbouwen stelt je relatie behoorlijk op de proef. Maar wat dacht je van een baby?! Het lijkt zo romantisch om samen een baby te krijgen, en dat is het natuurlijk ook, maar jullie hele leven staat behoorlijk op z’n kop. En dan is het de truc om elkaar niet uit het oog te verliezen. Met deze tips maak je je relatie babyproof.

Als je voor het eerst samen een kind krijgt dan weet je eigenlijk nog niet zo goed wat je allemaal te wachten staat. En dat is maar misschien maar goed ook;-) Je kunt je behoorlijk overvallen voelen door wat er allemaal komt bij kijken, ook al heb je alle boeken erover gelezen en heb je heel internet afgestruind over dit onderwerp. Door alle nieuwigheid en drukte bestaat de kans dat jij en je partner elkaar uit het oog verliezen. En dat wil je natuurlijk niet!

Lees ook:
Tips om je relatie goed te houden als je net ouders bent geworden

Tips

Met deze tips maak je je relatie babyproof:

Maak goede afspraken

Hoe vaak gebeurt het niet dat je elkaar beschuldigd dat de een meer doet dan de ander? Dat wil je dus voorkomen als jullie kind er is. Want er komen heel wat zorgtaken bij. En wie doet wat? Hoe gaan jullie het verdelen? En dan de grote valkuil: kun je die zorgtaak even loslaten als de ander die op zich neemt. Wat ik dan bedoel: laat je de ander het doen zoals hij/zij het doet en dus niet op jouw manier? Maak hier goede afspraken over en probeer het ook los te laten als het even de beurt is aan de ander en die de taak op zijn eigen manier doet.

Complimenten

Als de kleine er is, word je letterlijk en figuurlijk opgeslokt door jullie baby. Maar je doet wat je kan en jullie doen allebei je best. Daar mag je de ander af en toe een compliment voor geven. Dat kost heel weinig moeite, maar kan o zo veel betekenen voor de ander. Dat doet iemand goed en daardoor voelt je partner zich gewaardeerd. En dat doet je relatie meer dan goed!

Romantiek

In deze periode is het zeer zeldzaam dat de vonken er vanaf vliegen, maar je kunt wel tijd maken voor een beetje romantiek. Laat jullie kindje bijvoorbeeld ergens logeren bij iemand bij wie je een goed gevoel hebt. Dan kunnen jullie het even loslaten en weer even een stel zijn in plaats van alleen mama en papa. Stuur lieve appjes naar elkaar of ga met elkaar thuis uit eten als de kleine slaapt.

Zoek hulp

Heb je het idee dat het toch niet zo goed gaat tussen jullie en heb je het gevoel dat jullie er niet uit kunnen komen, schroom dan niet om hulp te vragen aan een deskundige. Juist door een frisse blik en wat advies kan jullie liefde weer opbloeien. En knoop dit in je oren: je bent echt niet de enige die hulp vraagt aan een deskundige, dus het je hoeft je echt niet te schamen. Heb in ieder geval het gevoel dat je er alles aan hebt gedaan voordat je de handdoek in de ring gooit!

Heb jij nog tips?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50