Zó kun je kokosolie gebruiken voor je baby

Zó kun je kokosolie gebruiken voor je baby

Bij het woord kokosolie denk je misschien voornamelijk aan bakken, maar het is ook een natuurlijk verzorgingsproduct. Perfect voor de baby. Een product zonder toegevoegde stoffen, dat voor meerdere dingen gebruikt kan worden, wat wil je nog meer?

Berg

Bijna alle baby’s krijgen te maken met berg. Kokosolie pakt de gistjes aan die berg veroorzaken. Smeer een dikke laag kokosolie op de plekken waar berg voorkomt en laat het een tijdje intrekken. Daarna kun je de berg er zo afhalen met een babyborsteltje. 

Huidolie

Babyhuidjes zijn zacht genoeg en hebben meestal geen crème of olie nodig. Als er toch wat droge plekjes verschijnen, kunnen deze aangepakt worden met kokosolie. Helpt ook verlichtend bij eczeem. 

Lees ook:
Uitslag, bultjes en vlekkenwijzer

Luieruitslag

Is het babyhuidje geïrriteerd door de luier? Verzacht het met wat kokosolie in plaats van zalf. Smeer een klein beetje kokosolie op de aangedane plekjes na het badderen en de luieruitslag zal verdwijnen.

Badolie

Vaak zit er parfum in badolie, dit droogt de babyhuid ontzettend uit. Wil je je baby in olie laten badderen zonder toegevoegde stoffen? Doe dan een likje kokosolie bij het water. Hier wordt het huidje lekker zacht van.

Verwijderen van meconium

Vooral als het een beetje opgedroogd is, krijg je de dikke meconium bijna niet meer van het huidje af. Je wil ook niet te hard schrobben met zeep en water op het arme kindje. Als je er wat kokosolie op smeert, kun je meconium er makkelijker af krijgen.

Insectenbeten

Wordt de baby gestoken door een mug? Kokosolie heeft een natuurlijke, verzachtende werking op de rode, jeukende huid.

Gebruik jij wel eens kokosolie voor de baby?

Tags: Verzorging,

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Laura Saija is online redacteur bij BabyBytes. Ze woont samen met haar vriend Toby, hun peuter Rosie (december 2017) en dreumes Norah (oktober 2019) en baby Hunter (mei 2021). In haar dagelijkse leven probeert ze een balans te vinden tussen het moederschap, haar relatie, vriendinnen én carrière. Volg Laura ook op Instagram.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50