Zo krijg je een routine met je newborn  

Zo krijg je een routine met je newborn  
  • in Baby
  • 0
  • 719
  • 12/04/2023

In de eerste weken van je leven met een newborn kan het een beetje een waas zijn. Ineens heb je gezelschap en ben jij verantwoordelijk voor het kleine mensje in je huis. Een routine krijgen kan wat moeilijk zijn in het begin, maar met deze tips heb jij in een mum van tijd een steevaste routine en wordt het beetje bij beetje makkelijker! 

De eerste dagen 

In de eerste dagen, zelfs weken, slapen en eten pasgeboren baby's vaak, maar ook lang. In deze periode is het dus een makkelijke manier op de gewoontes van je kindje bij te houden. Met deze tips heb jij in een mum van tijd die routine in de hand. 

Bedtijd 

Naarmate baby's groeien, verandert hun eet- en slaappatroon regelmatig. Het hoeft niet zo te zijn dat je na de eerste twee weken al een vaste bedtijd hebt voor kleintje. Doe dit wanneer je wilt en wanneer het goed voelt. Voeden, of het nu gaat om borstvoeding of flesvoeding, is een goede ervaring voor het slapengaan en kan baby's helpen zich voor te bereiden op bedtijd. 

Houd een oogje in het zeil voor 'cues' 

Baby's kunnen natuurlijk nog niet communiceren zoals wij dat kunnen, maar kunnen je wel laten weten wat ze nodig hebben door te huilen. De 'cues', oftewel aanwijzingen, die je kan spotten zijn bijvoorbeeld. 

  • In de oogjes wrijven als ze moe zijn 
  • Op hun vingers zuigen als ze honger hebben 
  • Hun mondje opendoen als ze honger hebben 

Door deze dingen op te schrijven of door er op te letten, wordt een routine maken heel makkelijk. 

Wees aardig voor jezelf 

Maak het hele idee van een routine maken niet te zwaar. Probeer ook te genieten van de tijd die je hebt met je kindje en maak er zeker wat moois van. Alhoewel het goed is om een routine te krijgen, heeft het geen hoge prioriteit. Misschien ontdek je gaandeweg wel wat nieuwe dingen die het leven wat makkelijker maken en onthoud dat je het niet alleen hoeft te doen. 

Vraag vooral aan mensen in je omgeving die de newbornfase al hebben meegemaakt wat zij deden en hoe zij dit deden! 

Vond jij het lastig om een routine te ontwikkelen toen je net was bevallen? 

Lees ook

Dit vertelt niemand je over de eerste maanden met een newborn
20x dit denk je tijdens de eerste nacht met baby

Bron: mumsnet.com

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50