Vier gouden tips: zó kan je kind zichzelf lekker bezighouden

Vier gouden tips: zó kan je kind zichzelf lekker bezighouden
  • in Kinderen
  • 0
  • 19910
  • 18/11/2021

Je wilt even bellen of je wilt even kletsen met de buurvrouw of een vriendin, maar dat wordt een stuk moeilijker als je kind precies op dat moment jouw aandacht wilt.

Mijn oudste kon urenlang met zijn Cars-auto's spelen: hij zette ze elke keer weer op een rijtje. Ook mijn dochter was (gelukkig!) goed in het zichzelf vermaken: gaf haar een plastic bak, een groot stuk papier of de auto's van mijn zoon die hij net netjes op een rijtje had gezet en je had geen kind meer aan haar. Maar niet alle kinderen kunnen dat, dus moet je ze even een beetje op weg helpen.

Lees ook:
7 tips voor iets meer rust in je leven

Nieuw speelgoed?

Is je kind aan het slapen? Pak een doos en doe hier speelgoed in waar je kind niet zo vaak mee speelt. Het speelgoed waar hij wel vaak mee speelt, doe je ook in een doos en ruim je op. Is je kind wakker? Presenteer de doos met speelgoed waar hij niet zo vaak mee speelt als allemaal nieuw speelgoed. Is je kind zo een paar minuten of zelfs langer zoet mee.

In dezelfde strekking: wissel speelgoed af! Ruim de helft van het speelgoed en/of de prentenboeken op in een aparte krat en zet die na twee weken weer in het zicht. Reken maar dat je kindje weer geïnteresseerd gaat spelen!

Lege flessen en plastic doosjes

Haal de lege plastic flessen en Tupperware doosjes maar tevoorschijn met wat rijst of ongekookte macaroni. Kunnen ze uren zoet mee spelen door flessen en bakjes te vullen en te legen. Wel even opletten bij hele kleine kinderen dat ze de rijst en macaroni in hun mond stoppen. En houd je stofzuiger paraat voor als 'ie uitgespeeld is! 

Potten en pannen

Dit zorgt niet voor minder geluid, maar is wel een super goede afleider: potten en pannen. Pollepels erbij en je kunt minutenlang naar de ‘beste’ drummuziek luisteren.

Deksels

Verzamel deksels van potten, liefst zo veel en verschillend mogelijk. Dat duurt waarschijnlijk wel even, maar dan heb je ook wat. Wedden dat ze wel even zoet zijn met dit rare nieuwe speelgoed?

Wassen

Pak alle plastic dieren en poppen die tegen water kunnen, leg een douchegordijn op de grond, vul een bak met water en geef je de kind de opdracht om ze allemaal een goede wasbeurt te geven. Het wordt een natte boel, maar je kind heeft plezier voor tien! 

Hoe houd jij je kindje bezig?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50