Zo houd je je relatie interessant tijdens de zwangerschap

Zo houd je je relatie interessant tijdens de zwangerschap

Je relatie interessant houden is nooit mis, ook niet tijdens de zwangerschap. Tijdens deze periode kan het er nog wel eens bij inschieten, omdat je aandacht natuurlijk vooral naar de baby gaat. Maar juist nu de baby er nog niet is, kunnen jullie nog optimaal van elkaar genieten!

 

Ga regelmatig op date

Plan je dates. Reserveer bijvoorbeeld om de één á twee weken een avondje voor elkaar. Ga lekker uit eten, naar de film, doe dingen die straks niet meer zomaar kunnen als de baby er is en geniet van jullie tijd samen.

 

Praat over andere dingen dan zwangerschap

Niks is natuurlijk leuker dan over de baby praten. De echo’s, het inrichten van de babykamer, kleertjes kopen, schopjes voelen. Natuurlijk raak je er niet over uitgepraat, maar probeer ook eens een ander onderwerp aan te snijden. Hoe gaat het eigenlijk op zijn werk? Of met die date die zijn beste vriend laatst had?

 

Combineer ‘babydingen’ met romantiek

Hele dag lopen shoppen in Babypark? Of is hij wéér met je mee geweest om kleurstalen uit te zoeken voor de babykamer? Ga daarna dan lekker samen uit eten of in bad. Gewoon voor de afwisseling.

 

Ga op babymoon

De ultieme manier om te vieren dat jullie een baby verwachten is natuurlijk met een babymoon. Voor de laatste keer met z’n tweeën op reis, is echt een aanrader.

 

Wees niet bang om seks te hebben

Sommige vrouwen vinden het een beetje eng om seks te hebben. Ook is het een veel gehoord puntje bij mannen, “straks raak ik de baby”. Maar wees gerust, want tijdens de zwangerschap kun je gewoon seks hebben. Vraag het ook maar eens na bij de verloskundige.

 

Wees spontaan

Doe af en toe iets dat hij niet verwacht. Koop zijn lievelings bonbons, geef hem spontaan een tongzoen op straat of ga uit het niets een dagje naar een andere stad met hem.

 

Seks is niet verplicht

Vindt één van jullie het toch niet fijn om seks te hebben tijdens de zwangerschap. Praat er dan over en forceer het zeker niet. Er komt een tijd dat het weer zoals vanouds is.

 

Hoe was jouw relatie tijdens de zwangerschap?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50