Zo houd je de kinderen veilig in een drukke omgeving

Zo houd je de kinderen veilig in een drukke omgeving

Op een sinterklaasintocht, drukke kerstmarktjes, in de après skibar, in de IKEA of in de wintersale… Genoeg drukke plekken om je kind makkelijk uit het oog te verliezen. Je doet natuurlijk je uiterste best om het te voorkomen, maar deze voorzorgsmaatregelen kun je nemen voor het geval dat je je kind kwijt raakt.

Neem een foto van ze

Mocht er iets gebeuren, dan is het handig om een recente foto te hebben van de kids. Zo kan er snel geschakeld worden en kunnen mensen op zoek naar de kinderen en outfits van de foto.

Maak afspraken met ze

Leg onderweg aan de kinderen uit dat jullie naar een drukke plek gaan en wat ze moeten doen in het geval ze jullie kwijtraken. Zo zit het nog vers in hun geheugen. Bespreek bijvoorbeeld ook naar wie ze toe kunnen gaan voor hulp, zoals een medewerker achter de kassa of iemand in een politie uniform.

Lees ook:
Zo maak je je huis babyproof

Spreek een ontmoetingsplek af

Ga eenmaal aangekomen direct op zoek naar een groot herkenningspunt en maak dat jullie ontmoetingsplek als jullie elkaar kwijt zijn. Niet alleen handig voor kinderen, maar ook voor de volwassenen die mee zijn want mobiel bereik is er niet altijd in drukke plekken.

Contactgegevens

Zorg dat je kind jouw en/of de contactgegevens van je partner altijd bij zich draagt. Dit kan op verschillende manieren. Denk alles waar je je telefoonnummer op kunt zetten, zoals een ketting met jullie telefoonnummers, een zelfgemaakt papieren armbandje vastgemaakt met plakband, op de hand geschreven met een pen of ingenaaid als kledinglabel. Je kunt ook gewoon je eigen visitekaartje in zijn zak doen.

Neem jij wel eens maatregelen als je met de kinderen een drukke plek bezoekt?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Laura Saija was online redacteur bij BabyBytes. Ze woont samen met haar vriend Toby, hun peuter Rosie (december 2017) en dreumes Norah (oktober 2019) en baby Hunter (mei 2021). In haar dagelijkse leven probeert ze een balans te vinden tussen het moederschap, haar relatie, vriendinnen én carrière. Volg Laura ook op Instagram.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50