Zo fix je je relatie als je uit elkaar groeit

Zo fix je je relatie als je uit elkaar groeit

Op een dag word je wakker en besef je je dat je relatie op een wel heel laag pitje gezet is. Vooral in de tropenjaren is het risico groot dat jullie langs elkaar heen zijn gaan leven. Gelukkig zijn jullie nog bij elkaar dus kan het nog gefixt worden!

1. Maak je relatie je hoogste prioriteit

Doe je best voor elkaar. Plan leuke dates, ga spontaan samen in bad of maak op een andere manier tijd voor elkaar vrij. Kijk ook hoe je het zelf spannender kunt maken. Lig je bijvoorbeeld elke avond met ongeschoren benen in je joggingbroek dezelfde vrouwenprogramma’s te kijken, dan weet je dat je focus niet op je relatie ligt.

2. Ga conflicten niet uit de weg

Hebben jullie een keer een ruzie? Dat is helemaal niet erg, zolang jullie je maar niet richten op wie er gelijk heeft. Ga samen zo snel mogelijk op zoek naar de oplossing, anders zijn jullie straks allebei verliezers.

3. Werk aan de communicatie

Hou op met multitasken als je partner iets wil vertellen. Maak in plaats daarvan oogcontact, luister en antwoord. Je hoeft het niet altijd met hem eens te zijn, maar laat hem wel zijn verhaal doen.

4. Niet tegenstribbelen in het huishouden

Ruim jij de vaatwasser uit? Nee, ik heb net al de was opgehangen! Hebben jullie regelmatig conflicten over het huishouden? Maak een goede verdeling en houd je er allebei ook aan. Het kost je misschien een kwartiertje en iedereen is weer blij.

5. Vertrouw elkaar

Hebben jullie problemen op het gebied van vertrouwen? Zorg ervoor dat dit vertrouwen hersteld wordt. Probeer geen oude koeien uit de sloot te halen en houd je aan je afspraken. Als je een afspraak niet na kunt komen, laat het dan meteen weten en praat erover.

Wat doen jullie om je relatie gezond te houden?

Tags: Scheiden

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Laura Saija is online redacteur bij BabyBytes. Ze woont samen met haar vriend Toby, hun peuter Rosie (december 2017) en baby Norah (oktober 2019). In haar dagelijkse leven probeert ze een balans te vinden tussen het moederschap, haar relatie, vriendinnen én carrière. Volg Laura ook op Instagram.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

4 leden zijn nu online
Aanmelden