Zo beeldend zagen we een miskraam nog nooit

Zo beeldend zagen we een miskraam nog nooit

Vader van twee zoons, Curtis Wiklund, maakt op zijn blog de prachtigste schetsen over zijn eigen leven en dat van zijn gezin. Laatst publiceerde hij echter een tekening die zo pijnlijk beeldend was, dat we hem graag even aan je laten zien. De titel van de schets: miskraam.

Het is een afbeelding van een stel in de auto, dat elkaar stevig vasthoudt. Curtis uploadde de tekening op 22 juli, de dag dat hij en zijn vrouw erachter zijn gekomen dat het kindje in haar buik niet meer leefde. Nog nooit eerder zagen we het effect van een miskraam zo weergegeven.

Door de afbeelding op zijn Instagram-account te posten, hoopt Curtis andere ouders een hart onder de riem te steken. “Ik hoop dat mijn tekening een steun is voor ouders die in stilte verdriet hebben, soms zelfs om heftigere omstandigheden dan die van onszelf. Ik wil dat andere ouders weten dat ze niet alleen zijn.”Daar snijdt Curtis een goed punt aan: veel ouders praten namelijk niet over een miskraam. Het is nog steeds gebruikelijk om de eerste drie maanden van de zwangerschap nog even niets aan de buitenwereld kenbaar te maken, ‘omdat het nog wel eens mis zou kunnen gaan’. “Maar juist door erover te praten, kunnen we elkaar tot steun zijn”, aldus Curtis.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50