Yes! Augurkensoftijs: het bestaat echt!

Yes! Augurkensoftijs: het bestaat echt!

Een van de allerbekendste zwangerschapscravings is die van enorme trek hebben in augurken. Je eet ze nooit, maar als je zwanger bent heb je er ineens zó’n zin in. Nu het wat warmer wordt, is dit misschien een tip: augurkensoftijs!

Je moet er wel wat moeite voor doen, want de augurkensoftijs is alleen in New York verkrijgbaar bij een nieuw restaurant in de Upper Westside: Lucky Pickle Dumpling Co.  Om de juiste smaak en kleur te krijgen, hebben de chefs van het restaurant hun geheim bekendgemaakt: ze maken gebruik van komkommersap.

Lees ook:
Lezeressen vertellen: de raarste dingen die ik at tijdens mijn zwangerschap

Bacterie?

Nu is het wel zo dat softijs soms wordt afgeraden als zwangere, niet omdat er verboden ingrediënten in zitten (er wordt gebruik gemaakt van gepasteuriseerde melk), maar omdat de machine die softijs produceert bacteriën kan bevatten. Als deze niet goed wordt schoongemaakt, kunnen er bacteriën in achterblijven.

Toch is het wel een goed idee, dat augurkensoftijs…

Babybytes 2019

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • strelitzia

    Als je zwanger bent wordt het eten van softijs afgeraden (wat mijns inziens overdreven is op een warme zomerse dag als de machine toch overuren draait, maar dat terzijde) dus kan je tijdens de zwangerschap geen augurkensoftijs eten. Als je niet zwanger bent, heb je hier toch helemaal geen zin in. Of is het stiekem gewoon komkommmersoftijs want als er geen augurk in het ijs zit, dan kan je het toch geen augurkensoftijs noemen? Gelukkig is er genoeg ander leuks in New York te doen. Ik zou hiervoor echt de oversteek niet maken.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50