Yanis (5) overleed na straf voor bedplassen

Yanis (5) overleed na straf voor bedplassen

Frankrijk is geschokt door de dood van de vijfjarige Yanis. Hij werd afgelopen maandag levenloos aangetroffen in de buurt van een kanaal vlak bij de Belgische grens. Zijn stiefvader, die hem strafte omdat hij in bed had geplast, is aangehouden.

Yanis werd maandag rond kwart voor drie 's nachts aangetroffen op 200 meter van het huis van zijn 30-jarige stiefvader en zijn 22-jarige moeder in Aire-sur-la-Lys, zo schrijft Le Parisien. Volgens La Voix Du Nord woonde het werkloze koppel echter niet meer samen. De twee trouwden in 2015 en hebben geen andere kinderen.

De politie werd door de vader gealarmeerd, nadat hij zijn zoon bewusteloos aantrof. De hulpdiensten vermoedden dat het kind aan een hartaanval bezweek. Uit de autopsie bleek echter dat het kind overleed aan een reeks verwondingen aan zijn hoofd. 

Straf om bedplassen

Het was de stiefvader die later verklaarde dat Yanis aan bedplassen leed en dat hij na zo'n incident het kind strafte door hem te dwingen in zijn onderbroek buiten rond het huis te lopen. Volgens de politie volgde de stiefvader het kind op zijn fiets tijdens de strafwandeling en sloeg hij hem herhaaldelijk met een zaklamp op zijn hoofd. Dat lijkt hem fataal te zijn geworden.

Beide ouders zijn opgepakt en ondervraagd in Saint-Omer. Volgens bronnen dicht bij het onderzoek had de jongen een gebroken neus en had hij littekens door eerdere verwondingen.

Geld schenken voor begrafenis

Familieleden van Yanis hebben inmiddels een facebookgroep opgericht ter nagedachtenis aan het kind. Daar wordt ook gevraagd geld te schenken voor de begrafenis. Volgens Le Figaro is die pagina het initiatief van de oom en tante van de biologische vader van het kind. ,,Je had altijd veel plezier in het leven. Zorg goed voor jezelf daarboven", staat er bij enkele van de foto's.

Reageer op dit artikel

reacties (9) Stuur een bedankje


 • eenhoorntje

  Dit is echt verschrikkelijk!

  Hoe kan je zo met kinderen omgaan?! Mijn hart breekt!

  Walgelijke man

 • lylah5

  😢😭😭 echt zo erg! Ik snap niet dat er mensen zijn die dit zo kunnen doen! Zo'n klein mooi ventje.. Echt geen woorden voor maar 😢

 • Jennifer9

  Wat verschrikkelijk! Hoe kan je dag zon prachtig klein mannetje aandoen.

  💔💔💔💔

 • Trotse-Ouders-Van-4-Wonders

  Geen woorden voor

  de kippenvel staat op m'n armen

  De tranen staan in mijn ogen

  Wat verschrikkelijk dit..

 • Mom.3

  Zo'n vent zou je ophangen aan de hoogste boom...

  Arm kereltje.

  En ook al mag je niemand een kinderwens ontnemen maar ik pleit voor gedwongen anticonceptie sterilisatie. Sommigen mensen horen geen kinderen te krijgen

 • Barbamammie79

  Hier word ik heel stil van........

  Arm arm kind......

 • gewoonmoeders

  Hier word ik echt misselijk van. wat een vreselijk zieke vent is dat!

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50