Wow! Vrouw bevallen van gezonde negenling!

Wow! Vrouw bevallen van gezonde negenling!

Een Malinese vrouw is bevallen van een gezonde negenling. Het zijn vijf meisjes en vier jongens. Dat waren iets meer kinderen dan de artsen hadden voorspeld. Zij dachten namelijk dat het om zeven baby’s zou gaan.

De 25-jarige Halima Cisse was met haar zwangerschap groot nieuws in haar land. Voor betere zorg werd ze overgevlogen naar Marokko waar de negenling via een keizersnede ter wereld kwam. Volgens de Malinese regering gaat het goed met moeder en de baby’s. De negenling ligt op het moment nog in een couveuse.

Lees ook
Complicaties bij meerling

Wereldrecord

Met de geboorte van de negen baby’s heeft Halima een nieuw wereldrecord gevestigd. Het oude record van ‘moeder van de meest overlevende kinderen in één bevalling’ stond eerst op naam van Octomom. Zij bracht in 2008 acht baby’s gezond ter wereld.

Bronnen: Lindanieuws.nl, Metronieuws.nl

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50