Wow: Moeder zet zoontje online te koop voor 325 euro

Wow: Moeder zet zoontje online te koop voor 325 euro
  • in Peuter
  • 0
  • 1672
  • 01/12/2015

Je zou misschien denken dat het een geintje was, maar helaas. Een 19-jarige moeder uit Zuid-Afrika is veroordeeld voor het verkopen van haar 19 maanden oude zoon voor omgerekend 325 euro. Ze zette hem te koop op de site Gumtree, wat je kunt vergelijken met het Marktplaats in Nederland.   

De vrouw is vervolgd voor mensenhandel en het witwassen van geld, aldus 24news.com.

Huilend vertelde de moeder in de rechtbank dat ze op 17-jarige leeftijd zwanger werd toen ze niet meer op school zat. “Ik was verliefd op twee vriendjes en wist niet wie de vader was. De ene mogelijke vader wilde zijn verantwoordelijkheid niet nemen en de ander wilde eerst de baby zien. Afgelopen februari accepteerde hij dat hij de vader was en gaf me maandelijks een vergoeding. Toen we ruzie kregen, eiste hij ineens een DNA-test. Uit de test kwam dat hij de vader niet was.”

Te koop: dreumes
Hierop besloot de vrouw afgelopen september haar zoontje te koop te zetten. “In september plaatste ik de advertentie. Twee dagen later kreeg ik een telefoontje van een Indiase vrouw dat ze geïnteresseerd was in het kind. Drie dagen later belde ze nog een keer dat ze een lening had ontvangen van de bank. We spraken af elkaar te ontmoeten bij de ingang van de KFC en dat ze een roze trui zou dragen.”

Politieval
“Eenmaal bij de KFC vroeg ze of ze de baby kon houden en ze mij het geld kon geven. Ik zei ‘ja’. Ze gaf me het geld in een tas en zei dat ik het kon tellen, wat ik ook deed. Het bedrag klopte en ze vroeg of ik weg wilde gaan en ik zei ‘ja’. Toen ik opstond kwamen er twee vrouwelijke politieagenten naar me toen en werd ik gearresteerd.”

De vrouw voegt eraan toe: 'Ik geef toe dat mijn acties verkeerd, onrechtmatig en opzettelijk waren. Ik heb geen verweer.”

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50