Lezeressen vertellen: werktitels voor de baby - deel 1

Lezeressen vertellen: werktitels voor de baby - deel 1

Zodra je weet dat je zwanger bent, hoort de baby in je buik bij het gezin. Daar hoort een naam bij! BabyBytes vroeg lezeressen hoe zij de aanstaande wereldburger noemden.

Sigrid-Joan: “Onze dochter werd ‘Mini’ genoemd. Nu ben ik in verwachting van de tweede en deze wordt, dankzij onze dochter, ‘Barbabientje’ genoemd. Mochten we er met de 20-weken echo achter komen dat het een jongen is, dan word het ‘Barbabenno’.”

Petra: “Wij hebben al een zoon van drie jaar en ik ben nu in verwachting van een meisje. Dat wordt dus zijn zusje. Ze wordt nu dus steeds ‘Zusje’ genoemd, totdat ze geboren is.”

Jolanda: “Ze heette ‘Gerda’, maar haar naam is nu al vier weken lvy.”

Chantal: "Wij noemen het De Baby. Waarom? Omdat het een baby is.”

IVF

Shanna: “Bij ons was het ‘Frekkel’. Ik werd zwanger via IVF, en bij de terugplaatsing, bij het meekijken door de microscoop, leek het op een sproetje.”

Mellesca: “’Jeroentje’. Afgeleid van Jeroentje uit Jan, Jans en de kinderen. Daar kwam mijn stiefpa ooit mee. Die naam bekte wel lekker. Uiteindelijk hebben we ook nog een geboortekaartje laten maken met de naam ‘Jeroentje’.”

Kelly: “Gup 1, Gup 2, BabyJan.”

Nathalie: “Maui, omdat onze dochter Vayenna heet.”

Joyce: “Baby A en Baby B.”

Verspreken

Linda: “De oudste noemden we ‘Kareltje’. En dat zei ik zelfs nog wel eens tegen hem in de eerste week, haha. En nu ben ik zwanger van een ‘Destiny’. Gewoon omdat het zo lekker ordinair bekt. Is er gewoon ingeslopen en ideaal om je niet te verspreken met de echte naam!”

Sanne: “De eerste was 'Druif'. Na een paar weken zwangerschap heeft een baby de grootte van een druif en dat is blijven hangen. De tweede werd 'Nummer 2' genoemd. Arm kind zal er hopelijk geen trauma aan overhouden dat hij nummer 2 is!”

Laura: “Onze eerste ging van ‘Baby’ naar ‘Lola’. Mensen dachten even dat ze werkelijk Lola ging heten! Bij de tweede noemden wij haar ‘Hettie’. Als in ‘Het’, want wij wisten het geslacht niet tot aan de geboorte. Nummer 3 was ‘Brusje’. Nummer 4 ‘Baby’, zelfs toen hij was geboren, noemde ik hem nog wel eens ‘Baby’ in plaats van zijn naam!”

Kroelie woelie

Marian: “’Kroelie woelie’ wordt de baby hier genoemd. Over twee weekjes wordt hij anders genoemd!”

Yvette: “Hier hebben ze alle vier ‘Garnaal met stompjes’ geheten.”

Kim: “Bij de eerste was ‘Gordy’ de projectnaam. Bij de tweede noemde we de baby in wording ‘Frummeltje’.

Josca: “Alle vier heetten ze ‘Lutje’. Prima werktitel.”

Linda: “Voor onze eerste ‘Zeepaardje’. Tijdens een van de eerste echo's zagen we een vorm die leek op een zeepaardje.”

Echo

Ilja: “Ons meisje noemden we ‘Borre’, van Barbaborre, omdat ze op de eerste echo net een Barbapapa was. Inmiddels heet ze al acht jaar Eefje.”

Stephanie: “’Dory’, heeft ons nichtje verzonnen, en ze kan elk moment geboren worden.”

Delphine: “Scampi”.

Fleur: “Onze oudste noemden we ‘Pit’. Net toen ik zwanger was, vertelde de verloskundige dat ze toen zo groot was als een pitje. Negen maanden lang hebben we haar zo genoemd. Sinds de geboorte is haar bijnaam ‘Noes’, afgeleid van snoes. Nu, zes jaar later, is ze nog steeds onze Noes.”

Dino

Kelly: “’Truus’, ‘Klara’, ‘Beppie’.

Stephanie: “Mijn dochter noemde ik ‘Dino’, omdat ik ervan overtuigd was dat ze een jongen was. Het is uiteindelijk Emma geworden. En onze zoon noemde ik altijd ‘Jeffrey’, omdat mijn broertje ervan overtuigd was dat hij zo zou gaan heten. De beginletter was goed, maar hij heet toch echt Jake.”

Bernadette: “De eerste heette ‘Cookie’, de tweede ‘Kruimel’ en de derde had niet echt een bijnaam.” 

Marjolein: “‘Ukje noemden we hem.”

Op zoek naar de echte naam voor je aanstaande kindje? Kijk hier voor duizenden namen en hun betekenis. Binnenkort meer werktitels voor de baby's in de buiken in deel 2.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • Leake

    IVF poging. Eén embryo ging zo snel dat ze de bevruchting hadden gemist op de camera. Dat werd Max. De andere deed alles precies volgens het boekje dus werd het Miss Perfect. Dat vond ik toen weer een beetje zielig (wat een druk als je pas 8 cellen groot bent!) dus dat veranderde al snel in Miss Piggy. Helaas hebben ze het allebei niet gered...

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50