Werkende moeders tot 40 procent meer gestrest

Werkende moeders tot 40 procent meer gestrest

Voor degenen die het nog niet wisten, werkende moeders zijn tot veertig procent meer gestrest dan werkende vrouwen zonder kinderen. Dat blijkt uit onderzoek van Manchester University.

Stress indicatoren

Drie professoren onderzochten biologische data dat werd afgenomen bij de 6000 deelnemers van het onderzoek. De gegevens werden geanalyseerd op 11 chronische stress indicatoren, ook wel ‘biomarkers’ genoemd.

Fulltime werken

Biomarkers zoals hormoonlevels en bloeddruk waren veertig procent hoger bij vrouwen die fulltime werken en daarnaast twee kinderen opvoeden, dan bij vrouwen die fulltime werken en geen kinderen hebben. Voor vrouwen die één kind hebben en fulltime werken waren deze stress levels 18 procent hoger.

Jonge kinderen

Ook bleek dat er maar één manier is om de stress bij deze groep vrouwen te verminderen en dat is minder uren werken. Flexibele uren en vanuit huis werken heeft geen effect op het stress level van de moeders. Volgens professor Chandola van Manchester University zijn het vooral ouders van jonge kinderen die risico lopen: “Als de werkplekken niet flexibel zijn en ouders lange dagen maken, heeft dat een impact op de stress levels van iemand”.

Denk jij dat je meer stress hebt als je fulltime werkt en kinderen hebt?

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50