Wereldgezondheidsorganisatie pleit voor minder medische ingrepen bij bevalling

Wereldgezondheidsorganisatie pleit voor minder medische ingrepen bij bevalling

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie moeten vrouwen meer de ruimte krijgen bij een bevalling. Zo moet er minder vaak medisch worden ingegrepen.

De World Health Organization (WHO) vindt dat vrouwen meer moeten worden betrokken bij het maken van belangrijke beslissingen bij een bevalling. De WHO zegt de meeste vrouwen zonder complicaties bevallen. Toch wordt er vaak gebruik gemaakt van medische ingrepen, denk hierbij aan weeënopwekkers om de bevalling sneller op gang te brengen of een keizersnede. Volgens de WHO zijn vele ingrepen niet nodig en pijnlijk.

Lees ook:
Keizersnede gehad? Zo kun je het beste herstellen

'Vrouwen niet ondermijnen'

“We willen dat vrouwen in een veilige omgeving bevallen met deskundige hulp met alle faciliteiten die nodig zijn. Toch ondermijnen de medische ingrepen het kunnen van een vrouw om te bevallen waardoor hun bevalling een negatieve ervaring wordt” zegt Dr. Princess Nothemba Simela van het WHO.

“Als een bevalling op een normale manier verloopt en de vrouw en de baby zijn in goede gezondheid dan is een medische ingreep om de bevalling te versnellen onnodig.”

Ontsluiting

Volgens het WHO is elke bevalling uniek en hoe lang het duurt varieert. Ook vindt de organisatie dat we moeten afstappen van het feit dat een vrouw een centimeter per uur ontsluiting heeft tijdens de eerste fase van de bevalling. “Voor sommige vrouwen is dat onrealistisch en het wil niets zeggen over het verdere verloop en de risico’s van een bevalling.”

“Ook als een medische ingreep gewenst of nodig is dan moet de vrouwen worden betrokken in de besluitvorming over de zorg, zodat ze een positieve bevallingservaring krijgt.”

Heb jij het idee dat je bevalling niet helemaal ging zoals je het voor had gesteld vanwege een medische ingreep?

Bron: HuffingtonPost.ca

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50