Weeskindje Ryan maakt transformatie door na adoptie

Weeskindje Ryan maakt transformatie door na adoptie
  • in Kinderen
  • 0
  • 4646
  • 10/12/2016

Een tijdje geleden adviseerde de raad van Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (RSJ) dat Nederland beter kon stoppen met het adopteren van kinderen uit het buitenland. Een schokkend bericht voor veel (aspirant) adoptieouders en hun kinderen. 

Want dat adoptie voor veel kinderen een fantastische mogelijkheid is, bewijst (onder vele anderen!) het gezin van Priscilla Morse uit de Amerikaanse staat Tennessee. Een jaar geleden was ze compleet in shock toen ze de foto van een uitgehongerd en doodziek Bulgaars weesjongetje zag. Het 7-jarige ventje was zwaar vermagerd, stervende en had haar op zijn hele lichaam door een tekort aan voedingsstoffen. Priscilla en haar man besloten het mannetje te adopteren. Dat was Ryan's redding: hij lijkt in bijna niets meer op het jongetje dat hij vorig jaar was!

Priscilla en haar man hebben zelf al twee gezonde zoons, maar ze maken zich verder al jaren sterk voor de opvang van kinderen die minder geluk hebben gehad in het leven. Voordat ze Ryan adopteerden, adopteerden ze ook al McKenzie, een meisje met het syndroom van Down. 

Op hun Facebook-pagina geven ze regelmatig updates. En aan de glimlach en de bolle wangen van Ryan te zien, is adoptie voor hem een fantastische redding geweest. 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50