Wat niemand mij verteld had over thuisblijven met de baby

Wat niemand mij verteld had over thuisblijven met de baby

De één vindt het een fantastische luxepositie om thuis te blijven met de kinderen, de ander moet er niet aan denken. Zelf stond ik te springen om vijf maanden na de geboorte van mijn dochtertje weer te gaan werken. Parttime dat wel, maar wat vond ik het fijn om op de werkvloer even ‘pauze’ te hebben van het voeden en luiers verschonen. Hier kwam ik achter tijdens de maanden dat ik thuis bleef...

1. De weekenden zijn anders

Iedereen kent dat thank god it’s friday gevoel wel, het moment dat je alles kan laten vallen omdat het weekend is. Vooral omdat ik eraan gewend was dat wij allebei doordeweeks van negen tot vijf werkten, merkte ik als ‘thuisblijfmoeder’ dat ik dat gevoel minder had. Je bent immers altijd thuis, het maakt dus niet veel uit of het weekend is behalve dat je partner dan ook een handje meehelpt.

2. Je bent meer afgesloten van de buitenwereld

Waar heeft Nederland het over? Al snel had ik het gevoel dat ik dingen miste die normaal gesproken in de wandelgangen besproken worden. Helaas had ik geen niet-werkende vriendinnen dus aangezien ik niet dagelijks bij ze op de koffie was, kreeg ik dit soort dingen alleen nog maar mee via mijn vriend die ‘s avonds thuis kwam. Verder dan Whatsapp-berichtjes, de bezoekjes aan buurtwinkels en het PostNL-mannetje kwam het soms niet met sociaal contact op een dag.  

3. De verhoudingen in je relatie veranderen

Als jij degene bent die altijd thuis is, wordt er uiteraard opeens meer van je verwacht in het huishouden. Ikzelf moest wel even wennen toen er verwacht werd dat de boodschappen altijd netjes in huis waren en dat het er schoon was. Mijn vriend moest ook even wennen aan de nieuwe situatie en snapte soms niet helemaal wat ik de hele dag thuis aan het doen was. Ehm ja, de baby verzorgen... Om het maar niet te hebben over de opmerking: "Waarom ben je eigenlijk moe, je bent toch de hele dag thuis?". 

4. Je hebt geen tijd voor jezelf

Voordat mijn vriend ‘s ochtends de deur uit ging, zorgde ik dat ik gedouched, aangekleed en opgemaakt was. Als ik dat niet deed dan kwam het er ook niet echt meer van en liep ik de hele dag in mijn yogabroek (zonder toe te komen aan yogaoefeningen). In het begin deed mijn dochtertje onregelmatige slaapjes van twintig minuten en dan het liefst als ze op mijn borst lag dus tijd om mezelf te verzorgen had ik niet. Toen ze regelmatig en langere slaapjes begon te doen, gebruikte ik de tijd dat ze sliep voornamelijk om op te ruimen of andere huishoudelijke taakjes te doen. Niet om even lekker tot mezelf te komen dus.

Hoeveel dagen werk jij? Zou je liever thuisblijven bij de kinderen?

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50