Wat moet je regelen tijdens je zwangerschap?

Wat moet je regelen tijdens je zwangerschap?

De zwangerschapstest wijst uit: je bent zwanger! En nu niet denken dat je rustig kunt achterover kunt leunen en alleen maar ‘even’ hoeft te bevallen. Nee! Er valt heel wat te regelen!

Nu niet meteen in de stress schieten, want je moet natuurlijk ook van je zwangerschap genieten, maar er is een aantal praktische zaken die je graag geregeld wilt hebben als je kindje eenmaal is geboren.

Lees ook:
De checklist voor je baby-uitzet

Complete checklist

Op BabyBytes is een complete checklist te vinden over wanneer je wat tijdens je zwangerschap je moet regelen. Het is opgedeeld in periodes, dus je hoeft ook niet alles tegelijkertijd te regelen.

Zo zijn er zelfs al een paar dingen te regelen voordat je zwanger bent. Denk bijvoorbeeld aan het stoppen met roken en het innemen van extra vitamines en foliumzuur.

En in het eerste trimester moet je natuurlijk een afspraak bij de verloskundige en een echo regelen. Tijdens het tweede trimester regel je het kraampakket bij je verzekering en ga je nadenken over welk soort opvang je wilt regelen. En tijdens het laatste trimester bespreek je de manier waarop je wilt bevallen en moet je misschien wel een zwangerschapsverklaring regelen als je nog op vliegvakantie wil.

=> Wil je precies weten wanneer je wat moet doen? Neem dan eens een kijkje bij de BabyBytes-checklist. Handig!

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • Soccer-Mom

    Kinderopvang pas in het tweede trimester? In sommige regio's (randstad bijvoorbeeld) kan dat al te laat zijn. Ik had mijn baby voor de 12 weken al ingeschreven bij diverse opvanglocaties maar in eerste instantie geen plek. Pas na lang zeuren kon ik gelukkig nog ergens terecht.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50