Wat Meghan anders deed dan de andere Britse koninklijke moeders

Wat Meghan anders deed dan de andere Britse koninklijke moeders

Meghan Markle is natuurlijk al een opvallende verschijning dan alle andere koninklijke leden van het Britse koningshuis. En ook tijdens haar zwangerschap en bevalling moest het anders dan anders. BabyBytes zette op een rijtje wat dat precies was.

Ze is Amerikaanse, ze is gescheiden, is actrice, heeft een slechte relatie met haar vader… Meghan Markle is een opvallende verschijning in het Britse koningshuis. Ze doet de dingen op haar manier, zo ook tijdens haar zwangerschap en de bevalling van haar kind Archie. Wat deed ze anders dan de andere Britse, koninklijke moeders:

Babyshower

Wel, niet, wel, niet en uiteindelijk was het toch een wel: Meghan ging dwars tegen het protocol van het Britse koningshuis in en had een babyshower. Het feestje werd gehouden in een sjiek hotel in New York. Op het lijstje van genodigden stonden onder anderen haar vriendinnen, Serena Williams en Amal Clooney.

De eerste koninklijke baby met de naam Archie

De zoon van Meghan en Harry is de eerste koninklijke baby in het Britse koningshuis die de naam Archie heeft gekregen. Ach ja, er waren een paar Archibalds in het verre verleden, maar dus nog geen Archie. De naam is op dit moment ook een van de populairste namen in Groot-Brittannië. Kijk voor meer informatie over de naam Archie in de BabyBytes-namengenerator.

Twee namen maar?

En over namen gesproken: in tegenstelling tot andere mannelijke leden van het Britse koningshuis, moet Archie het slechts doen met twee namen: Archie Harrison. Zijn vader Harry en prins William hebben er maar liefst vier! De kinderen van William zijn gezegend met drie namen.

Thuis of in het ziekenhuis?

Het blijft onduidelijk waar Archie nu precies ter wereld is gekomen. Zowel Harry als zijn broer werden geboren in het Lindo Wing ziekenhuis, net als de kinderen van prins William. Maar over de bevalling van Meghan werd veelvuldig gespeculeerd: ging ze nu thuis bevallen zoals koningin Elizabeth deed of was het toch een ziekenhuis?

Aankondiging geboorte

Ook de aankondiging van de geboorte ging even anders dan ze gewend zijn in het Britse koningshuis. Zo wordt een geboorte normaal aangekondigd door koningin. Deze keer werd dat iets moderner aangepakt en werd de geboorte van Archie via social media bekendgemaakt. Zo werd Archie’s geboorte via de Instagram-pagina @sussexroyal.

Na-de-bevalling-lichaam

Wat was dat een verademing om te zien: er was bij Meghan nog een duidelijke zwangerschapsbuik zichtbaar toen ze voor het eerst na de geboorte van Archie in het openbaar verscheen. Dit in tegenstelling tot haar schoonzus: Kate Middleton, die telkens enkele uren na de bevalling met een lichaam in het openbaar verscheen alsof er helemaal geen sprake was geweest van een zwangerschap.

Geboortecertificaat?

De meeste leden van het Britse koningshuis maken het geboortecertificaat van hun kinderen openbaar, maar nee: Meghan en Harry doen dat niet, en wel om de privacy van hun zoon te waarborgen. Groot gelijk hebben ze!

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50