Wat kunnen peuters toch vloeken! Waar halen ze het vandaan?

Wat kunnen peuters toch vloeken! Waar halen ze het vandaan?

Heeft ‘ie het van zijn oudere broer, van de jongens van de straat of misschien wel van jou of je partner? Peuters en vloeken… Volgens onderzoek blijkt dat peuters meer vloeken dan een paar jaar geleden.

Day Nurseries, een website waarop beoordelingen over kinderdagverblijven te zien zijn, ondervroeg 1.125 eigenaren en personeelsleden van kinderdagverblijven over het gebruik van scheldwoorden bij jonge kinderen.

Lees ook:
Zegt deze drie maanden oude baby 'hallo' tegen zijn vader?

Scheldwoorden

Het blijkt dat een op de tien personeelsleden van een kinderdagopvang kinderen hoort vloeken. Zo zegt 13 procent dat het gebruik van scheldwoorden gegroeid is onder jonge kinderen.

De ondervraagden zijn niet heel erg verbaasd dat er vaker door kleine kinderen wordt gevloekt, omdat ze het idee hebben dat het tegenwoordig vaker wordt geaccepteerd. Als ze het niet thuis horen dan krijgen ze ermee te maken als ze bijvoorbeeld naar liedjes luisteren.

Maar ook al worden scheldwoorden maatschappelijk meer geaccepteerd, toch vindt Sue Learner, werkzaam voor Day Nurseries, het schokkend dat jonge kinderen zelf vaker vloeken. “Vloeken komt al hard aan, maar als kleine kinderen schelden komt dat extra hard aan.”

Wel of niet schelden?

Maar hoe kun je voorkomen dat jonge kinderen geen scheldwoorden gaan gebruiken. De een vindt dat die verantwoordelijkheid bij de ouders ligt en dat ze daarin meer moeten worden begeleid. Een ander vindt het niet nodig dat een kind leert om niet te schelden, maar vindt het wel belangrijk dat kinderen leren om die woorden op de kinderopvang niet te gebruiken.

Vloek jij weleens in het bijzijn van je kind? Of let je er juist extra op dat je dat niet doet?

Bron: Metro.co.uk

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50