Wat heb je nodig voor een babyshower?

Wat heb je nodig voor een babyshower?

Binnenkort mag ik voor het eerst een babyshower organiseren. Dit vind ik super leuk om te doen, want het is voor de mama to be een dag om nooit te vergeten. Ik ging meteen op onderzoek uit, want wat heb je nodig voor een babyshower? Ik kwam er al snel achter welke dingen ik allemaal moet gaan regelen en zette alles even op een rijtje. Zoek niet langer verder, mis onderstaande handige tips niet!

Versiering

Het versieren lijkt mij fantastisch. Ik bedenk eerst een thema en ga dan op internet en in feestwinkels rondspeuren naar de leukste babyshower versieringen. Denk aan ballonnen, slingers, confetti en andere tierelantijntjes. Het lijkt natuurlijk logisch om de versiering in het roze dan wel blauw te doen, maar het is niet altijd bekend wat het geslacht van het baby’tje is. Je kan er dan voor kiezen om bijvoorbeeld de helft roze en de helft blauw te doen. Of plan de babyshower in de lievelingskleur van de mommy to be.

 

Luiertaart

Uit ervaring weet ik dat het krijgen van praktische cadeaus eigenlijk het fijnst is, dingen die je echt nodig hebt om een baby te verzorgen. Gelukkig is het fenomeen ‘luiertaart’ in het leven geroepen, want van luiers kun je niet genoeg hebben. Een luiertaart als middelpunt van de versieringen maakt alles extra feestelijk. Luiertaarten zijn er in allerlei soorten en maten en ze zijn makkelijk zelf te maken. Naast luiers vind je vaak ook nog andere verzorgingsproducten of knuffels voor de baby op een luiertaart. Omdat het geslacht van de baby nog niet bekend is, ga ik voor een neutrale gele kleur en versier ik de taart met Zwitsal producten. Zo heb ik zelf gekozen om de Zwitsal Baby Olie, omdat je dit product vanaf de geboorte kunt gebruiken om het babyhuidje heerlijk zacht te houden door die extra hydratatie en verzorging. Ook kun je nooit genoeg billendoekjes in huis halen, dus heir voeg ik twee pakjes van toe. De Zwitsal Lotion billendoekjes bevatten verzorgende lotion en zinkzalf bestanddelen om jouw baby’s billetjes zacht en beschermd te houden. Ik ga verschillende maten luiers gebruiken, omdat je nooit weet of en hoe lang een baby een bepaalde maat draagt. Voor de luiertaart ga ik een pak in maat 1, een pak in maat 2 en twee pakken luiers in maat 3 gebruiken. Zo bestaat iedere laag uit een andere maat met het kleinste maatje bovenop. Deze moet natuurlijk als eerste gebruikt worden. Tip: de nieuwe Zwitsal luierrange van maat 1 tot en met maat 6 vind je hier. Het leuke aan de luiers van Zwitsal is dat er geurbuiltjes bij zitten. Zo kan de toekomstige moeder zelf kiezen of ze de luiers naar deze heerlijke bekende Zwitsal geur wilt laten ruiken of dat ze kiest voor een neutrale geur. Zelf ben ik echt wel fan van deze luiers, ook omdat ik weet dat ze dermatologisch getest zijn en knuffelzacht voor mijn kleintje. Bovendien hebben de kleine maatjes ook een urine indicator in de luier zitten, zo kun je supermakkelijk zien of het tijd is om de luier te verschonen. Daarom kies ik er dus voor om deze luiers in de luiertaart te stoppen!

 

Heel veel cadeaus

Het hele idee van een babyshower is dat de aanstaande mama overweldigd wordt met cadeaus. Van te voren wil ik met alle genodigden afspreken of we samen een cadeau doen of dat iedereen apart iets geeft (of allebei). Ik heb al regelmatig met de mama to be afgesproken om te peilen wat ze nog nodig heeft. De grote dingen waren een badje, een draagzak en een luieremmer. Ook liet ze nog wat los over kleinere items die ze nog nodig had, zoals kleertjes in maat 68, hydrofieldoeken en sokjes. Als ik het echt goed geheim wil houden kan ik de papa to be in het complot betrekken. Dankzij de technologie van tegenwoordig is dit allemaal heel handig af te stemmen, een groepswhatsapp is namelijk zo gemaakt. Zo kunnen we de toekomstige moeder eens goed in de watten leggen.

Hapjes en drankjes

Een babyshower is natuurlijk niet compleet zonder eten en drinken. Wat heb je nodig voor een babyshower? Ik wil graag dat er alcoholvrije dranken, zoals thee, limonade en water en zoetigheid, zoals taart, cake, koekjes geserveerd worden. Er zullen ongeveer vijftien vrouwen aanwezig zijn, dat betekent dat ik minimaal twee taarten nodig heb. Hou je niet van in de keuken te staan? Dan zijn de meeste dingen gewoon te verkrijgen in de supermarkt of bij de bakker. Mocht je hier wel tijd voor hebben dan zijn er ontzettend veel recepten te vinden op internet. Van roze soesjes tot taarten waarvan de vulling het geslacht kan verklappen, je kan het zo gek niet bedenken of er is wel een recept voor. Zo maak je de babyshower extra persoonlijk!

 

Babyshowerquiz

Er zijn verschillende vormen van entertainment te bedenken tijdens de babyshower, maar ik denk dat ik voor een wie-kent-mama-het best-quiz ga gecombineerd met het testen van de baby-kennis. Ik deel blaadjes met vragen erop uit om in te vullen, inclusief door de mama to be. Aan het eind worden de antwoorden van de mama-to-be onthuld en degene die de meeste vragen hetzelfde beantwoord heeft, wint een prijs. Potentiële quizvragen om te testen wie de mama het beste kent zijn:

  1. Wanneer is de uitgerekende datum?
  2. Hoe lang zijn mama en papa al samen?
  3. Hoe hebben ze elkaar ontmoet?
  4. Wat is op dit moment haar grootste craving?
  5. Hoeveel kinderen wil ze krijgen?
  6. Wat kocht ze als eerste voor de baby?

Vergeet ook vooral niet de volgende vragen om de kennis over baby’s te testen:

1. Wat is de ideale temperatuur voor een badje?
Een babybadje is 37 °C. De temperatuur kun je meten met een thermometer of met je eigen elleboog. Een beetje badolie kan heel fijn zijn voor het babyhuidje. Heeft de baby een droge huid? Dan kun je je baby om de dag in bad doen.

2. Hoe weet je precies welke luier je nodig hebt?
Dit heeft alles te maken met het aantal kilo’s dat een baby weegt en niks met de leeftijd. Koop dus ook niet teveel newborn luiers, want het kan maar zo zijn dat je baby erg groot is en binnen twee weken toe is aan de volgende maat.

3. Vanaf wanneer begint een baby met lachen?
Dit verschilt natuurlijk per baby maar de meeste baby’s zullen rond de vijf á zes weken hun eerste lachje vertonen. Ze lachen het liefst om de vrolijke gezichten van mensen. Kiekeboe!

4. Wanneer wordt een baby eenkennig?
Tussen de zes en twaalf maanden kan het voorkomen dat een baby gaat huilen wanneer mama de kamer verlaat. Ook kijken ze wantrouwig naar mensen die ze niet elke dag zien of willen ze misschien een tijdje niet bij bezoek op schoot. De baby kan een paar weekjes eenkennig zijn, maar geen zorgen want dit gaat gelukkig vanzelf weer over.

 

Persoonlijke tip: Een polaroid camera en een herinneringsboekje

Dit hadden ze op mijn eigen babyshower gedaan en dat vind ik nog steeds een erg leuk aandenken. Een boekje waar iedereen iets in opschrijft met polaroid foto's erbij die ter plekke gemaakt zijn. Zo kan de toekomstige moeder tussen het verschonen van de luiers door af en toe nog even terugdenken aan die dag waarop ze zo in de watten werd gelegd!

 

Heb jij wel eens een babyshower georganiseerd?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Zwitsal

 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje