Wat gebeurt er nu precies bij een keizersnede?

Je hoort van de arts dat je een keizersnede moet ondergaan. Wat gebeurt er dan precies? En dan hebben we het niet over de voorbereidingen en wat er daarna gebeurt, maar wat gebeurt er nu precies achter dat gordijntje als jij op de operatietafel ligt?

Als je baby via een keizersnede ter wereld moet komen, dan krijg je vaak voorlichting over hoe je kunt voorbereiden, wat er gebeurt vlak voordat je onder het mes gaat, en hoe het gaat als de operatie achter de rug is. Maar wat er nu precies achter dat gordijntje gebeurt, wordt vaak niet uitgelegd. Soms kun je ervoor kiezen om mee te kijken via een spiegel, maar dan toch: wat doet de arts precies?

Video

In bovenstaande video zie je stap voor stap wat er gebeurt tijdens deze operatie en ben je helemaal voorbereid als je een keizersnede moet ondergaan.

Bron: Gezondheidsplein.TV

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • Afwachten0

    Bijna 2 jaar geleden heb ik een keizersnede gehad. Leuk om dit filmpje te zien.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50