Wat gebeurt er met je organen tijdens een zwangerschap? Video laat zien hoe je lichaam zich aanpast

Het menselijk lichaam is een ongelooflijke creatie van moeder natuur, dat weten we allemaal, maar deze animatievideo bewijst het. Het laat precies zien hoe je organen zich aanpassen aan de groter wordende baarmoeder en baby.

Als je je ooit hebt afgevraagd waarom zwangere vrouwen zo vaak naar het toilet moeten, dan zie je in deze video de verklaring. Je blaas heeft het meeste te lijden. Als de baby groter wordt en de baarmoeder groeit, zie je dat de blaas naar beneden geplet wordt en veel minder ruimte krijgt. De baarmoeder drukt tevens de darmen omhoog, waardoor de maag en longen het wat krapper hebben.

Op basis van deze animatie moeten we concluderen dat een zwangere vrouw moeite krijgt met ademen, de hele tijd naar het toilet moet en het voelt alsof je organen geplet worden. Nou dat klopt aardig, toch dames…?

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50