Wat gebeurt er bij een uitwendige versie?

Ligt jouw baby aan het eind van je zwangerschap in een stuitligging? Er zijn verschillende manieren om te zorgen dat je baby weer 'goed' gaat liggen. Zo kun je kiezen voor een uitwendige versie. In deze video kun je zien wat er precies gebeurt.

Ik weet het nog heel goed: in week 35 lag ik onderuit op de bank toen ik voelde dat er iets raars gebeurde. Opeens had ik een eivorm in mijn buik en deed het even pijn en toen floep, weg was het weer. De volgende dag had ik een afspraak bij mijn verloskundige. Zij checkte mijn buik en zei dat ze er even een collega bij ging halen. Die ging ook voelen en zei: "Tja, hij ligt in een stuitligging."

Hoe kregen we 'm weer omgedraaid?

Dus dat was wat er die avond ervoor was gebeurd. Blijkbaar lag ik een positie waarbij ik mijn kleine genoeg ruimte had gegeven om een buiteling te maken. Maar ja, hoe kregen we hem weer in de positie waarbij zijn hoofdje beneden zou gaan liggen: de ideale positie voor een bevalling?

Uitwendige versie

Ik kreeg oefeningen mee die ik elke dag trouw uitvoerde, maar die er helaas niet voor zorgden dat mijn baby zich omdraaide. Dus werd ik doorverwezen naar het ziekenhuis voor een uitwendige versie. Op deze manier wordt geprobeerd de baby te laten draaien. In bovenstaande video van het Catharina Ziekenhuis zie je hoe dat precies in zijn werking gaat.

Lees ook:

'Mijn baby wilde helemaal niet draaien'
Dit zijn de voor- en nadelen van een keizersnede op langer termijn

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50