Déze dingen veranderen in je relatie als je zwanger bent

Déze dingen veranderen in je relatie als je zwanger bent
  • in Relaties
  • 0
  • 18925
  • 15/08/2021

Pijnlijke borsten, vermoeid gevoel, opgezwollen enkels... Er verandert heel wat als je zwanger bent. Maar niet alleen je lichaam verandert, ook je relatie gaat een nieuwe fase in. Wij hebben op een rijtje gezet wat er allemaal verandert in je relatie als je zwanger bent.

1. Verlatingsangst

De hormonen gieren door je lichaam en dat heeft heel veel invloed op je emoties. Volgens deskundigen hebben heel veel vrouwen tijdens hun zwangerschap last van verlatingsangst: ze zijn bang dat ze door hun partner worden verlaten. Zelfs de meest onafhankelijke vrouw zal bang zijn dat haar partner haar verlaat of dat er iets ergs met gebeurt zoals een auto-ongeluk.

Deze angsten kunnen soms ertoe leiden dat je onredelijke dingen van hem eist. Waarschuw je partner dat deze gevoelens normaal zijn en dat het kan helpen als hij je een extra aandacht en knuffels geeft om je gerust te stellen.

Lees ook:
5 tips om je relatie goed te houden als jullie net ouders zijn geworden

2. Niet op een lijn staan

Als je er net achter komt dat je zwanger bent dan heb je al vrij snel het besef dat je moeder wordt. Dat komt ook door de veranderingen die je lichaam ondergaat. Wat betreft je partner: hij heeft al die fysieke veranderingen niet. de kans is groot dat hij zich echt een vader voelt als hij jullie kleine in zijn armen heeft. Houd daar rekening mee: het betekent niet dat hij geen goede vader zal zijn als hij niet genoeg met je meeleeft, hij voelt geen veranderingen in zijn lichaam zoals jij en staat er daarom iets anders in dan jij.

3. Hij voelt zich buitengesloten

Zoals al eerder gezegd: alles overkomt jou. Jij voelt je lichaam veranderen, hij voelt de baby bewegen, jij wordt, net als de ongeboren baby, goed in de gaten gehouden door de verloskundige. Het draait veelal om jou en daardoor kan hij zich buitengesloten voelen. Spoor hem aan om ook een band met jullie ongeboren baby te ontwikkelen. Laat hem bijvoorbeeld tegen je buik praten en laat hem je buik vasthouden als je jullie baby voelt bewegen. Vergeet niet om hem je partner zelf ook aandacht te geven. Maak zijn favoriete gerecht en verras hem met een etentje. Even geen baby-praat, maar aandacht voor jullie!

4. Je leert elkaar wel héél goed kennen

Misselijkheid, overgeven, boertjes en windjes laten: het zijn allemaal van die dingen die wat meer aanwezig zijn bij een zwangerschap. En ja, die kun je moeilijk allemaal verbergen voor je partner. Misschien voel schaam je je een beetje op zo’n moment, maar het maakt jullie band alleen maar hechter, echt waar! Want je leert elkaar wel heel goed kennen zo;-)

5. Ander seksleven

Nu je fysiek wat meer ongemakken voelt, is het heel normaal dat je hoofd iets minder naar seks staat. Ook als je buik wat groter wordt, is het soms even uitvogelen hoe je het prettigst seks kunt hebben. Maar laat het tussen de lakens niet versloffen. Praat erover met je partner wat het prettigst is waardoor je de band met elkaar hecht houdt.

Wat veranderde er tussen jullie toen je zwanger was?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50