SUPERMOM! Waarom wij moeders een lintje verdienen...

SUPERMOM! Waarom wij moeders een lintje verdienen...
  • in Moeder
  • 2
  • 2871
  • 30/09/2017

Als je moeder bent, staat je leven grotendeels in het teken van de zorg voor dat andere mensje. En daar mogen we onszelf best wel eens voor op de borst kloppen. Want oh, wat doen wij dagelijks toch een hoop!

Of we nu wel of niet zuchten en klagen en of we nu wel of niet functioneren op koffie en wijn, we doen het allemaal toch maar. Dus lieve moeders, we mogen best wel eens heel erg trots op onszelf zijn. En wel hierom:

- We hebben een MENS. GEMAAKT. Hallo! Hoe bijzonder is dat! Dat kleine wezentje met een eigen wil, is ooit uit jouw eicel ontstaan. Ik kan dat nog steeds niet helemaal bevatten.

- Zo’n zwangerschap is natuurlijk prachtig, maar je houdt er helaas ook wat ongewenste souvenirs aan over…

- Nadat dat bevruchte eicelletje uitgroeide tot een mens van zo’n drie kilo, hebben we het er eigenhandig uit gewerkt. Sommigen van ons door middel van een vaginale bevalling, de anderen hebben hun kindje uit de buikwand geboren zijn worden. Op welke manier dan ook: het is wat mij betreft een aardige prestatie!

- Dat mensje heeft nog helemaal geen slaapritme, dus de eerste periode moeten we het ‘s nachts regelmatig doen met zo’n twee uur slaap. En weet je? Dat doen we gewoon! Tsjakka! (sorry!)

- Als ons nageslacht verdrietig is, zijn we er om ze te troosten. We lopen een halve marathon door onze keuken, omdat dat het enige is waar ze rustig van worden. Of we aaien ze midden in de nacht over hun snikkende bolletjes, zo lang het duurt voordat ze weer slapen.

- Zonder onze handen er voor om te draaien, tillen we met de ene arm een 15-kilo zware peuter en met de andere arm zijn gehele collectie knuffelbeesten van de trap. 

- Functioneren op het werk terwijl je je niet meer kunt herinneren wanneer je voor het laatst langer dan vier uur per nacht (in totaal!) hebt geslapen? Wij kunnen dat!

- We zorgen ervoor dat ze er iedere dag weer stralend uitzien. Zo zetten we ze met liefde in bad, ook al kost dat ons heel veel tijd. Bovendien smeren we ze nadien lekker in met babyolie en een zachte crème voor op de wangetjes.

- En we shoppen een fantastische garderobe bij elkaar, ondanks dat we van dat geld ook op een all inclusive resort op Bali hadden kunnen zitten.

- Keer op keer nestelen we onszelf op dat natte bankje in de tochtige speeltuin om de hoek, omdat onze kinderen daar zo’n lol hebben.

- Of we sjokken door een dierentuin of kinderboerderij, omdat we gewoonweg alles doen om een glimlach op die lieve hoofdjes te krijgen.

- Zo’n lap tekst en ik heb het nog niet eens over het verschonen van poepluiers gehad. Want dat kan je echt alleen maar zonder veelvuldig kokhalzen doen als je heel, héél veel van iemand houdt! En zelfs dan nog is het soms lastig ;-)

- We staan uren in de keuken om zoutloze prut voor onze kleintjes te koken, stomen en pureren.

- En als ‘s avonds iedereen gevoed en gewassen in een schoon bedje ligt, lopen we met vlinders in onze buik richting bank, alwaar we neerploffen. Wat was het weer een drukke dag, maar wat was die het waard!

Wij moeders staan 24/7 voor een ander klaar. En hoewel we het met liefde doen, mogen we er best wel eens bij stilstaan. We zijn gewoon hartstikke goed bezig, met z’n allen!

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50