Waarom we binnen een relatie steeds minder seks hebben

Waarom we binnen een relatie steeds minder seks hebben
  • in Relaties
  • 0
  • 17472
  • 07/08/2021

Kinderen, vermoeidheid, schamen voor je lichaam na de bevalling, pijn bij het vrijen. Er zijn heel veel redenen waarom je na verloop van tijd binnen een relatie minder vrijt, zeker als je kinderen hebt. Toch was er reden om te onderzoeken wat nu écht de achterliggende reden is van het feit dat we binnen een relatie steeds minder seks hebben.

Uit Brits onderzoek onder 1.000 mannen en vrouwen dat in opdracht door de online doktersservice DrEd werd uitgevoerd, blijkt dat vermoeidheid het vaakst werd genoemd. Ruim 71 procent van de ondervraagden gaf aan dat dat de reden is dat ze minder seks hebben dan vroeger. Op een goede tweede plaats met 50 procent wordt als reden genoemd werk of drukte.

Lees ook:
5 tips om jullie relatie goed te houden als jullie net ouders zijn geworden

Pijn

Ook pijn is een reden om niet los te gaan onder de lakens. En dat heeft niet per se te maken met pijn bij het vrijen, maar ook kwalen als rugpijn of artritis worden genoemd.

Iets meer dan 9 procent vindt het blijkbaar niet fijn om met de partner te vrijen en masturbeert liever, omdat ze hun eigen lichaam beter kennen en meer kans hebben op een orgasme.

Wat fijn is bij een langere relatie

Maar het is niet alleen maar kommer en kwel. Ook kwamen er verschillende redenen naar voren waarom het wel fijn is om te vrijen met iemand die je lang kent. De meest genoemde redenen:

  • Je kunt open zijn en zeggen wat je wel en niet lekker vindt
  • Je kunt samen experimenteren

Waarom heb jij minder seks dan vroeger?

Bron: HLN.be

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50