Waarom moeders de beste werknemers OOIT zijn! ;-)

Waarom moeders de beste werknemers OOIT zijn! ;-)

Vrouwen worden nog steeds wel eens gediscrimineerd als het op het krijgen van een baan aan komt. Soms vanwege hun kinderwens, vanwege een zwangerschap of vanwege het feit dat ze moeder zijn. 

En ondanks dat dit volgens de wet niet mag, gebeurt het helaas toch. In dit artikel schreven we al eens eerder hoe vrouwen op de werkvloer gediscrimineerd worden en wat je daar aan kan doen. Overigens is het voor een werkgever een ongelofelijk gemiste kans om een zwangere vrouw of een moeder af te wijzen om die reden. Snappen ze namelijk niet dat ze in moeders de allerbeste werknemers vinden die er te krijgen zijn? En wel hierom:

Lees ook: 
10 problemen waar werkende moeders tegenaan lopen

Uiteraard even een disclaimer: in dit artikel generaliseren we ontzettend. Ondanks de titel willen we niet suggereren dat moeders beter zijn dan vrouwen die nog nooit kinderen hebben gekregen, maar we willen wél de voordelen benoemen van het aannemen van moeders. Dit omdat vaak toch gedacht wordt dat het vooral lastig is om een vrouw aan te nemen die zwanger wordt, met verlof gaat en vaak met snotterige kinderen thuis zou moeten zitten. Neem het dus met een korreltje zout!

1. Moeders zijn gemotiveerd

Het is niet zo dat kinderloze vrouwen niet gemotiveerd of ambitieus zouden zijn, integendeel, maar vrouwen die kinderen hebben, hebben een éxtra stok achter de deur om een goed voorbeeld te zijn voor hun kroost én moeten wel financieel stabiel zijn om voor hun kinderen te zorgen. Reken er als werknemer dus maar op dat (aanstaande) moeders hun uiterste best zullen doen!

2. Ze zien werk als een uitje

Moeders slepen zichzelf niet zuchtend naar kantoor, na een vrij weekend. Ze hebben genoten van hun kinderen en zijn op maandagochtend weer heel erg toe aan wat me-time. Warme koffie, een gesprekje met andere volwassenen en persoonlijke uitdaging. Ik ken geen moeder die niet staat te trappelen om weer aan het werk te gaan!

3. Ze bewijzen anderen graag van het tegendeel

Sommige werkgevers zijn huiverig voor het aannemen van (aanstaande) moeders, omdat ze bang zijn dat ze zich vaak ziek zullen melden om hun kinderen. Onzin! Moeders wringen zich namelijk in allerlei bochten om alles zo goed mogelijk aan te pakken. Ze zorgen uiteraard voor hun kinderen, maar willen ook absoluut niet dat iemand anders daar 'last' van zou hebben. Reken er maar op dat een moeder er alles aan zou doen om niemand tot last te zijn en haar werk keurig op tijd op te leveren!

4. Moeders zijn bikkels!

Wederom absoluut niet ten nadele van vrouwen die geen kinderen hebben gekregen, maar als je moeder bent, heb je écht geleerd hoe het is om je volledig te geven aan de zorg voor iemand anders. Als je een bevalling hebt doorgemaakt en/of nachtenlang je eigen behoeftes opzij heb gezet om met een verdrietig kind rond te sjouwen, weet je pas écht wat doorzetten is. 

5. Moms get shit done

Amerikaanse komiek Louis C.K. zei eens: 'Moms get shit done!' En zo is het. Of het linksom of rechtsom moet: moeders zorgen gewoon dat het gebeurt. Ze weten van aanpakken, doorzetten en zijn een ster in het bedenken van creatieve oplossingen om zoveel mogelijk gedaan te krijgen in zo min mogelijk tijd. Thuis doen ze immers niet anders. 

Heb jij ooit problemen ervaren met het zoeken naar een baan, omdat je moeder bent?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

5 leden zijn nu online
Aanmelden