Waarom je moet masturberen (!) tijdens de bevalling

Waarom je moet masturberen (!) tijdens de bevalling

Een bevalling is zoals iedereen weet, geen pretje. Je kunt een eind wegpuffen en natte washandjes op je voorhoofd houden tot je een ons weegt, maar feit blijft dat je de helse pijnen gewoon moet doorstaan. Maar deze Australische moeder komt met een tip: ga masturberen tijdens de bevalling tegen de pijn! Euh… ok?

De 30-jarige Australislche Angela Gallo had net als ieder ander heel veel pijn tijdens de bevalling, maar vond een natuurlijk middeltje: zelfbevrediging. De moeder schreef in een blog hoe ze tijdens haar bevalling masturbeerde om de pijn te verzachten.

Ze schrijft: ‘Wees niet zo geschokt, bevallen en seks werken bijna exact hetzelfde. De hormonen, het gevoel, de anatomie, de hersenactiviteit... alles is met elkaar verbonden. Onze vagina zwelt op, de bloedtoevoer wordt verhoogd, we kreunen, bewegen met onze heupen, onze ademhaling versnelt en we beginnen te zweten - het is een heilig en intiem moment.’

Draaglijker

‘Ik vond masturberen helemaal niet raar. De erotische massage werkte wonderwel, het verlegde mijn focus naar mijn vagina, naar de energie die in mijn binnenste borrelde. Het zorgde ervoor dat ik me verbonden voelde, maar ook alsof ik de touwtjes in handen had over wat ik voelde. De weeën waren draaglijker, en de rust tussenin voelde veel beter. Was het orgastisch op een seksuele manier? Nee. Plezierig? Ja. Het was een manier om instinctief de pijn te bestrijden.’

Volgens Angela zouden vrouwen over de hele wereld haar voorbeeld moeten volgen. En wel om de volgende redenen:

1. Wat de baby erin krijgt, krijgt de baby er ook uit
De combinatie van de hormonen (oxcytocine, endorfine en adrenaline) die worden opgewekt door stimulatie van de vagina, clitoris en tepels, zorgt ervoor dat de bevalling vlotter verloopt. Gaat de bevalling moeizaam? Probeer dan jezelf een erotische massage te geven om het proces te versnellen. (Het enige wat wij kunnen denken: ja maar… hallo, midden tussen die doktoren?!)

2. Pijnverlichting
Ooit hoofdpijn gehad die plots over was na zelfbevrediging of een vrijpartij? Het wérkt. Waarom zou het dan niet werken bij de pijn van een bevalling?

3. Het voelt prettig
Het zal wonderen doen voor je humeur en de mate waarin je je ontspannen voelt. Tijdens de bevalling ben je angstig en gestrest. Al die gevoelens worden volgens Gallo onderdrukt door stimulatie van de clitoris.

Nou mommy’s to be: jullie weten wat jullie te doen staat tijdens de bevalling...!

Tags: Bevalling,

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (8) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50