Waarom is een newborn shoot zo duur?

Waarom is een newborn shoot zo duur?
  • in Lifestyle
  • 6
  • 12550
  • 07/10/2018

Ben je zwanger of is je baby net geboren? Dan heb je je misschien weleens verdiept in newborn fotografie. Daarvoor komt een fotograaf bij je thuis of je gaat naar een fotostudio. Je baby wordt mooi geposeerd met allerlei mooie accessoires. Zeg eens eerlijk: vraag jij je ook af waarom de tarieven van een newbornshoot zo hoog liggen?

120-500 euro

Ik krijg deze vraag weleens van bekenden en onbekenden. En dat snap ik. Voor een kwalitatieve newbornshoot betaal je al snel tussen de 120-500 euro, afhankelijk van het pakket en de hoeveelheid foto’s. Ik leg je graag uit waarom deze tarieven echt wel kloppen! 

Veilig en professioneel

Het allerbelangrijkste is dat een goede newbornfotograaf ook echt zo opgeleid is. Veilige en kwalitatieve newbornfoto’s maak je niet zomaar ‘even’. Je hebt er training voor nodig. Niet alleen over hoe je de foto’s zo mooi mogelijk maakt, maar vooral over hoe je het veilig maakt voor de baby en ook voor de rest van het gezin. Dat gaat niet alleen over veilige poses, maar ook over veilig wrappen (inwikkelen in mooie doeken), de temperatuur, goed kunnen letten op de signalen enz. Je krijgt dus echt een professionele expert aan huis.

Tijd

Bovendien kost een newbornshoot heel veel tijd. Met een portretshoot of gezinsshoot ben je binnen drie kwartier wel klaar, maar een newbornshoot kost makkelijk 2 uur. Dat komt omdat ik een ministudio opbouw en daarna alle tijd neem om je baby heerlijk ontspannen in slaap te sussen. Een baby moet wennen aan mijn stem en mijn geur en heel diep slapen voor ik veilig kan poseren. Het duurt daarom soms een uur voor we zelfs maar kunnen beginnen. Als je newborn halverwege wakker wordt, dan is er weer knuffeltijd nodig. En ook als je kindje nog een voeding nodig heeft, dan moet daar de tijd voor zijn. Het is dus heel belangrijk om voldoende tijd te nemen. Je wilt echt geen fotograaf hebben die het werk afraffelt omdat ze de shoot anders niet meer uit kan.

Lees ook:
Vijf dingen die je nooit moet doen tijdens een newborn shoot

Accessoires en apparatuur

Een newbornfotograaf neemt mooie accessoires mee en gebruikt de beste apparatuur om de details van jouw baby zo prachtig mogelijk vast te leggen. Hier heeft de fotograaf veel in geïnvesteerd.

Na de shoot

Na de shoot bewerk ik alle foto’s handmatig na. Niet alleen op licht en kleur, maar ook krasjes, puisjes en onregelmatigheden werk ik weg. Ik vind het echt jammer om één bewerking over een hele set foto’s te gooien. Maar handmatig bewerken kost gewoon wel weer tijd. Bovendien zorg ik na de shoot dat alle gebruikte achtergronden, accessoires en doeken weer netjes gewassen worden.

Kortom: een newbornshoot is een investering waar je iets prachtigs voor terugkrijgt. Voor babyfoto’s geldt hetzelfde als voor trouwfoto’s: bezuinig er niet op, want daar krijg je spijt van. Veiligheid is het allerbelangrijkste en daarna zijn ook expertise en echt mooie foto’s zo de moeite waard!

Wil je meer informatie lezen over newbornshoots? Download dan gratis mijn newborngids. Daarin staat meer uitgelegd over hoe een newborn fotoshoot gaat.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Ik ben Joke en ik ben newborn en gezinsfotograaf bij Precious People Fotografie (www.preciouspeoplefotografie.nl). Ik vind het belangrijk dat een fotoshoot bij mij niet alleen hele mooi foto’s oplevert, maar ook een bijzonder fijne ervaring is. Het helpt daarbij enorm dat ik zelf moeder ben van drie kleine kinderen (4,2 en bijna 1). 

Reageer op dit artikel

reacties (6) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50