‘’Waarom ik zo goed als al het speelgoed van mijn dochter heb weggeven’’

‘’Waarom ik zo goed als al het speelgoed van mijn dochter heb weggeven’’

Waarschijnlijk heb je al eens gehoord van de opruimgoeroe Marie Kondo. Nou, deze moeder kan er ook wat van! Zij was de enorme bergen met speelgoed van haar dochter zat en gaf deze aan de kringloopwinkel. Maar wat was nu eigenlijk haar motivatie of reden hiervoor? 

‘’Ik kwam op een gegeven moment thuis en zag de oppas en mijn dochter op de bank zitten terwijl er enorm veel speelgoed op de grond lag. Ik dacht dat die twee lekker hadden zitten spelen met van alles en nog wat en toen ik de oppas hiernaar vroeg was het antwoord ‘nee’. Ze vertelde mij letterlijk dat mijn kleine meid niks had aangeraakt behalve die ene pop die ze zelfs mee naar bed neemt. En toen dacht ik: waar ben ik nu eigenlijk mee bezig?

Met verjaardagen, feestdagen en zelfs zomaar tussendoor verwen ik haar met de meest leuke en lieve cadeaus. Al het leukste speelgoed komt voorbij, zelfs houten speelgoed. Het ene cadeau pakt zij heel blij uit terwijl ze het andere maar niks vindt. Maar uiteindelijk belandden ook de cadeaus die zij op het eerste gezicht leuk vond, onder de stapel. Ik ben hier meer en meer op gaan letten en wat mij opviel is dat ze soms nog meer interesse heeft voor het inpakpapier dan voor het cadeau zelf.

En toen ging er een flinke alarmbel bij mij af. Ik verwen haar echt te veel. En waarschijnlijk ben ik niet de enige moeder die dit doet.. Hier moet verandering in aangebracht worden, dacht ik. Dus ik besloot een aantal grote bakken en zakken te pakken en hier het een en ander in te doen qua speelgoed. Ik kreeg de smaak te pakken en bleef de bakken en zakken voorzien van allerlei speelgoed, ook mijn partner ging hiermee akkoord.

Ik liet een grote bak voor haar staan waarin ik haar lievelingsspeelgoed heb gelegd. En zonder er nog verder bij na te denken heb ik alles ingepakt en in mijn auto gepropt, en naar de eerste beste kringloopwinkel gebracht. Eenmaal thuis dacht ik wel even ‘oh jee, wat nu’ maar die gedachten waren al snel van de kaart toen mijn meisje nog steeds met die ene pop zat. Vanaf nu ga ik haar niet meer zo erg verwennen en gebruiken wij slechts die ene bak met speelgoed. Verwend zal ze namelijk altijd een beetje blijven en dat is ook helemaal prima, maar aan die extraatjes zijn niet meer aan de orde. Ik wil haar leren om blij te zijn met wat zij geeft - meer is niet altijd beter. Less is more, vanaf dat moment laat ik haar opgroeien tot een meisje dat kan delen en blij is met alles wat haar gegeven is.’’

Ben jij het met deze mama eens of vind je het maar heftig? Laat het ons weten door je reactie te posten op onze website.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50