Waarom iedere moeder een uitrustdag verdient op Moederdag

Waarom iedere moeder een uitrustdag verdient op Moederdag
  • in Moeder
  • 0
  • 18273
  • 08/05/2022

Lieve mama. Ga er maar eens even lekker voor liggen en trek de dekens goed over je heen. We gaan er namelijk voor het gemak vanuit dat je partner de kinderen uit bed heeft gehaald en as we speak een ontbijtje voor je staat klaar te maken. Nog even en ze komen binnenstormen met verse croissantjes, jus en een zelf geknutseld cadeautje. 

Tot die tijd praten wij je even bij waarom je dit zo ontzettend verdiend. Oh en als bovenstaande niet voor jou op is gegaan en je wél een partner hebt, dan zou ik hem dit stuk toch eens goed laten lezen, net zo lang tot 'ie het van voor tot achter mee kan dreunen! 

Vandaag is het moederdag, omdat:

- Je een kindje hebt gedragen. In je buik en/of in je hart. Een hele prestatie!

- Je bent bevallen. En we weten allemaal wat daarbij komt kijken. 

- Je je kindje met je eigen melk groot hebt gebracht. Of je maandenlang meerdere keren per dag met heel veel liefde een flesje hebt klaargemaakt en gegeven. 

- Je luiers verschoont alsof het je niets doet. Zit er poep tot aan de nek van je uk? 'Geen probleem schat, kom, dan zet ik je even onder de douche en krijg je schone kleding!'

- Je je eigen behoeftes altijd opzij zet als dat nodig is voor je kinderen. 

- Denk bijvoorbeeld maar eens aan die slapeloze nachten. Je bent nog nooit zó toe geweest aan een goede nachtrust, en toch sta je er iedere keer weer als je kleintje begint te huilen. 

- Je moeiteloos 12 wassen in een week draait en die ook allemaal weer keurig opruimt. Jouw kinderen zijn altijd schoon!

- Je - heel badass - je kinderen regelmatig even in bad doet of een douchebeurt geeft. Ondanks dat dat veel werk is en je 's avonds stiekem ook wel eens liever op de bank DWDD kijkt...

- Je altijd je best doet zoveel mogelijk op de hoogte te zijn van de laatste nieuwtjes op babygebied. Wist je bijvoorbeeld al dat voorlezen heel belangrijk is? Natuurlijk wist je dat!

- Je zo goed als altijd vrolijk bent als je kindje erbij is. Je moet regelmatig tot tien tellen, maar dat doe je met liefde. 

Moeder zijn is één van de zwaarste, drukste, mooiste en dankbaarste taken die je in het leven kan hebben. We hopen dan ook dat je vandaag goed in de watten wordt gelegd en mínstens één fotolijstje met macaroni krijgt. Dat verdien je namelijk! 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50