Waarom een nep-zwangerschapsaankondiging een slechte 1 aprilgrap is

Waarom een nep-zwangerschapsaankondiging een slechte 1 aprilgrap is

Hij komt elk jaar wel een keer voorbij, de zwangerschap aankondiging op 1 april. De oplettende kijker heeft meteen door dat het om een grap gaat, maar er trappen behoorlijk wat mensen in het blijde nieuws.

Justin Bieber

Dit jaar dacht niemand minder dan Justin Bieber dat het wel een goede grap was om de wereld op Instagram te vertellen dat zijn vrouwtje zwanger is. Compleet met foto dat Hailey bij de dokter zit met een zichtbaar buikje, om vervolgens een foto met een echo van een hond er achteraan te plaatsen met daaronder ‘April Fools’ geschreven.

Waarom is het niet grappig?

De grap kan een grote groep mensen heel erg kwetsen. Zij hebben bijvoorbeeld een miskraam gehad of proberen al jaren om zwanger te worden. Zwanger worden is niet vanzelfsprekend.

Zwangerschap

Bovenstaand plaatje werd massaal gedeeld in Australië en legt precies uit waarom je geen grapjes moet maken over zwangerschap. Eén op de vier van je vrienden heeft namelijk een baby verloren en één op de zes heeft te maken met vruchtbaarheidsproblemen.

Wat vind jij van een zwangerschap aankondiging als 1 aprilgrap?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50