Waarom een nep-zwangerschapsaankondiging een slechte 1 aprilgrap is

Waarom een nep-zwangerschapsaankondiging een slechte 1 aprilgrap is

Hij komt elk jaar wel een keer voorbij, de zwangerschap aankondiging op 1 april. De oplettende kijker heeft meteen door dat het om een grap gaat, maar er trappen behoorlijk wat mensen in het blijde nieuws.

Justin Bieber

Dit jaar dacht niemand minder dan Justin Bieber dat het wel een goede grap was om de wereld op Instagram te vertellen dat zijn vrouwtje zwanger is. Compleet met foto dat Hailey bij de dokter zit met een zichtbaar buikje, om vervolgens een foto met een echo van een hond er achteraan te plaatsen met daaronder ‘April Fools’ geschreven.

Waarom is het niet grappig?

De grap kan een grote groep mensen heel erg kwetsen. Zij hebben bijvoorbeeld een miskraam gehad of proberen al jaren om zwanger te worden. Zwanger worden is niet vanzelfsprekend.

Zwangerschap

Bovenstaand plaatje werd massaal gedeeld in Australië en legt precies uit waarom je geen grapjes moet maken over zwangerschap. Eén op de vier van je vrienden heeft namelijk een baby verloren en één op de zes heeft te maken met vruchtbaarheidsproblemen.

Wat vind jij van een zwangerschap aankondiging als 1 aprilgrap?

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


 • Lispeltuut

  Na mijn miskraam stuurde iemand op een groepsapp een foto van een positieve zwangerschapstest. Als je inzoomde zag je in het digitale plaatje '1 april' staan, waar normaliter 'zwanger' zou moeten staan.

  Ik kon er wel om lachen.

  Hoewel ik weet dat andere er anders naar kijken, ik zal ook niet zo snel grapjes maken over zwangerschappen.

 • B756

  Ik behoor tot die groep en vind het echt niet boeiend, zo'n grap. Ik heb zelf vruchtbaarheidsproblemen gehad en ben via de medische molen zwanger geraakt. Vrienden van ons hebben deze 1 april grap ook wel eens gemaakt (niet specifiek naar mij toe, gewoon algemeen), ik was er vol ingetrapt en heb er hartelijk om gelachen. En er is tegenwoordig altijd wel iemand gekwetst door iets dat ergens gezegd wordt, ik heb daar niet zo veel mee. Ik link zo'n bericht/grap/uitspraak niet aan mezelf. Natuurlijk is het fijn als mensen dicht bij je rekening met je houden als je ergens verdriet om hebt, dat doen ze ook echt wel. Maar dit bericht van Justin Bieber is zo algemeen, zo ver weg, zo niets persoonlijks. Waarom zou ik me dat aantrekken?

 • Barbamammie79

  Inderdaad smakeloos

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50