Waarom druiven levensgevaarlijk kunnen zijn!

Waarom druiven levensgevaarlijk kunnen zijn!
  • in Kinderen
  • 0
  • 33000
  • 13/08/2022

Druiven zijn een heerlijk snack voor kleintjes, voor groten trouwens ook. Ideaal om mee te nemen onderweg, gezond, fris. Ware vitaminebommetjes als je het mij vraagt. Maar waar heel veel mensen niet bij stilstaan, is dat druiven ook een levensgevaarlijk risico met zich meebrengen als ze niet op de juiste manier worden gesneden. 

Gesneden

Het is heel belangrijk om druiven ALTIJD doormidden te snijden om te voorkomen dat ze in de luchtpijp van je kind terechtkomen. Door de grote en structuur komen ze daar namelijk ook niet zomaar meer terug uit als dit eenmaal gebeurt. Het doorsnijden moet in de lengte en niet door de breedte, dan heeft het namelijk geen effect en kan de halve druif nog makkelijk vast komen te zitten aangezien de breedte van een druif dezelfde afmeting heeft als de luchtpijp van een kind.

Niet alleen peuters

De waarschuwing geldt heel duidelijk niet alleen voor peuters maar ook zeker voor oudere kinderen. Zo ondervond een Australische blogger onlangs toen haar zoontje van vijf plots een druif had vastzitten in zijn luchtpijp. Ze deelde vervolgens de röntgenfoto van het aangrijpende feit waarbij je heel duidelijk ziet hoe enorm de druif is in de luchtpijp van het jongetje.

De moeder gaf toestemming om de röntgenfoto uiteindelijk te delen op social media om zo andere ouders te waarschuwen. De druif moest operatief verwijderd worden uit de luchtpijp van het jongetje en gelukkig liep het hele verhaal goed af!

Maar laat het een waarschuwing zijn voor alle ouders om voedsel als druiven, cherrytomaatjes en olijven door te snijden door de lengte, OOK als je denkt dat jouw kleintje prima kan kauwen.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50