Vrouwen die zoon krijgen, vaker postnatale depressie

Vrouwen die zoon krijgen, vaker postnatale depressie

Kraamtranen zijn normaal, maar een postnatale depressie gaat even wat verder. Uit nieuw onderzoek blijkt dat moeders die een zoon krijgen, 79 procent meer kans hebben op een postnatale depressie.

Complicaties

Vrouwen bij wie complicaties optreden tijdens de bevalling en die bijvoorbeeld moeten bevallen door middel van een spoedkeizersnede, hebben 174 procent meer kans op een postnatale depressie.

Ondersteuning

Het team van Dr Sarah Johns van de University of Kent onderzocht data van 296 vrouwen, hun bevalling en leefstijl. Hieruit bleek ook dat vrouwen die al eerder psychische aandoeningen hadden juist een minder hoog risico hadden op een postnatale depressie. Zij werden namelijk beter ondersteund door dokters.

Depressie voorkomen

Volgens Sarah kunnen postnatale depressies voorkomen worden door extra zorg te geven aan vrouwen die een verhoogd risico hebben op de aandoening. “Het krijgen van een jongen en een gecompliceerde bevalling kunnen dokters een reden geven om moeders goed in de gaten te houden in de eerste weken na de bevalling”, aldus Dr Sarah Johns.

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


  • Momiji

    Wat een onzinartikel. Gebaseerd op toevalligheden.

    Alsof er nog niet genoeg gezeur is van moeders die liever een meisje zouden willen.

    Jongens zijn gewoon hardstikke leuk en dit artikel werkt niet echt mee aan hun imago.

  • Jurkje

    huh? hoezo bij een zoon meer kans? omdat toevallig meerderheid van de vrouwen die zij heeft vergeleken ze zwanger waren van een zoon en een depressie kregen? of heeft bepaalde hormonen of iets die je enkel of voornamelijk van zoontje in je buik krijgt een invloed wat die kans vergroot? als er niet duidelijke link kan worden gemaakt met het geslacht van het kind en een depressie is dit geen wetenschap. maar een conclusie genomen op basis van toevalligheden.

Populaire topics

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50