Vrouw weigert pijnstillers na auto-ongeluk om baby te kunnen voeden

Vrouw weigert pijnstillers na auto-ongeluk om baby te kunnen voeden
  • in Voeding
  • 8
  • 6708
  • 12/04/2017

Moederliefde is de sterkste liefde die er is in het leven. Meer dan eens zetten moeders hun eigen behoeften opzij voor hun kind. Dat bewijst ook de moeder Danni Bett maar weer. De vrouw raakte betrokken bij een auto-ongeluk waarna ze met veel pijn en een brace om haar nek in het ziekenhuis kwam te liggen. Maar omdat ze hoe dan ook haar eigen baby wilde (borst)voeden, weigerde ze pijnstilling.

Toen eerder deze maand Bett met haar baby onderweg was naar het Nieuw-Zeelandse Christchurch om haar vader te bezoeken, verloor ze de controle over haar auto en botste tegen een metalen hek. De auto was total loss en Bett herinnert zich niet meer hoe ze uit het voertuig is geklommen. “Ik weet nog dat ik uit de auto was en er mensen naar me toe kwamen gerend om te vragen of ik oké was”, vertelt ze tegenover Stuff. “Het enige wat ik kon uitbrengen was: ‘Haal mijn baby uit de auto, ze zit erin. Help mijn baby!’”

Baby Indi lag rustig te slapen in de auto toen het ongeluk gebeurde. Vervolgens begon ze direct te huilen. De ambulance kwam meteen ter plaatse en de broeders besloten moeder en kind na een korte check mee te nemen naar het ziekenhuis.

Flesvoeding weigeren
In het ziekenhuis werden beiden opgevangen. Bett had veel pijn maar weigerde zware medicijnen om haar pijn dragelijker te maken. De kersverse moeder wilde koste wat kost haar eigen dochter voeden. De doktoren stelden voor flesvoeding klaar te maken voor Indi, maar Bett vroeg ze dat vriendelijk absoluut niet te doen.

Uiteindelijk kreeg de moeder de verplegers overtuigd en mocht ze haar eigen kind voeden terwijl ze in bed met een brace om haar nek lag. “Het was zo’n opluchting, ik wilde haar hoe dan ook als moeder troosten en tot rust brengen”, vertelt ze. “Het voelde als een verkeerde keuze om haar na zo’n traumatische dag een flesje te geven.” 

Een verpleger van het ziekenhuis maakte een foto van dit bijzondere moment en stuurde die het wereld wijde web in: ‘Als je je kind borstvoeding wil geven, laat je dan door niets of niemand tegenhouden’, zette hij erbij. De post ging viral en dat was precies wat Bett had gehoopt. “Met ons verhaal wilde ik andere moeders bereiken over borstvoeding en dat de keuze van de moeder alles is wat telt.”

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

Bron: DailyMail

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (8) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50